Menu Premium

Konami reageert op vervangen PES 2019 voor Detroit: Become Human

Alex 06/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Konami heeft gereageerd op het feit dat Sony last minute had besloten om PES 2019 te vervangen voor Detroit: Become Human. Het word er echter nog steeds niet duidelijk op waarom deze beslissing genomen is.

Detroid voor PES

Mensen die in het bezit zijn van een PlayStation Plus-abonnement en zich verheugde op de voetbalgame van Konami, kwamen van een koude kermis thuis. Op het laatste moment besloot Sony om PES 2019 te vervangen voor de Deluxe Edition van Detroit: Become Human. Sony gaf hier geen reden voor en met het statement van Konami komen we nog steeds niet veel verder.

Konami wijst naar Sony

Volgens Konami was de beslissing volledig door Sony genomen en hebben zij hier geen aandeel in gehad. “This decision was made by SIE and so please make an inquiry to SIE,” zo liedt Konami weten tegenover Eurogamer. Sony wist op haar beurt het volgende te melden “We have decided to make a change to the PS Plus games lineup this month, and will be offering Detroit: Become Human Digital Deluxe Edition instead of Pro Evolution Soccer 2019. This was a decision we decided to make as a company, and we apologise for any inconvenience.” Beide bedrijven geven nog steeds geen rede waarom PES 2019 geswitched is voor Detroit: Become Human.

Er is een grote kans dat het allemaal te maken heeft met rechten. Sony heeft klaarblijkelijk een deal gesloten met de PES-concurrent FIFA. Aangezien het PlayStation 4 logo aan het einde van de FIFA 20 trailer te zien is. PES 2019 is twee dagen na het sluiten van Konami’s deal met voetbalclubs Liverpool en Manchester United, uit PlayStation Plus gehaald. Mogelijk heeft dit iets met de beslissing te maken. Wat de reden ook kan zijn, voor de fans van Pro Evolution Soccer was het een kleine domper. Waar denk jij dat deze keuze op gebaseerd is? Laat het weten in de comments.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch