Menu Premium

Konami geeft duidelijkheid over Silent Hill reboot: een no-go.

Emiel 25/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er doen al een aantal jaren lang de geruchten de ronde over een reboot van de Silent Hill-serie. Met als laatste concrete bericht natuurlijk de fenomenale P.T.-demo van Hideo Kojima. Alleen bleef het daarbij. Waardoor het vrij baan was voor trollers en leakers op Twitter. Deze wisten in januari bijvoorbeeld te melden dat Konami in de afgelopen jaren langs verschillende studio’s was gegaan om te luisteren naar voorstellen hoe deze partijen de serie zouden aanpakken. En het laatste gerucht was dat Sony de franchise zou overnemen van Konami. Om zo, samen met Kojima, een nieuw, exclusief deel te produceren voor de PlayStation 5. Wat als een prima idee klinkt. Maar dat even terzijde.

Gaat Komani ons verrassen met een Silent Hill vervolg?

Konami reageerde dus vooral afstandelijk en vaag op deze geruchten. Doorgaans was de reactie dat ze luisteren naar de fans van de serie en dat ze hopen deze groep in de toekomst zo goed mogelijk te kunnen bedienen. Bla bla bla. Dat heet draaien om de hete brij in optima forma. Sinds deze week is er eindelijk een einde gekomen aan de vaagheid. Er is een officiële reactie waar we als gamers wat mee kunnen. Konami maakte namelijk bekend dat de reboot niet bestaat. Nou hebben we dit verhaaltje wel eerder gehoord. En zagen we de publisher in kwestie vervolgens iedereen verrassen met een reboot tijdens een grote presentatie. De E3 zou wat dat betreft een krachtig moment zijn. Aan de andere kant, het is al geruime tijd heel stil rond Silent Hill en games zijn voor Konami niet meer speerpunt nummer 1.

De goudmijn die P.T. heet

Deze vervelende mededeling is dan wel weer goed nieuws voor de veteranen onder ons. Want hoe langer de reboot van Silent Hill uitblijft, des te waardevoller een PlayStation 4 met de P.T.-demo er op wordt. Sommige consoles gingen de afgelopen tijd voor prijzen van ver boven de vijftienhonderd euro over de toonbank. En die prijs gaat omhoog. Met dank aan Konami…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch