Menu Premium

Hideo Kojima spreekt zich uit over annulering Silent Hills

Karim Shehata 19/02/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Waar Hideo Kojima niet aanwezig mocht zijn op The Game Awards, was hij juist het middelpunt van de belangstelling bij de DICE Awards. Hij kreeg bijvoorbeeld een Hall of Fame Award mee naar huis en kreeg een staande ovatie van het aanwezige publiek, waarop hij eigenlijk alleen maar iedereen kon bedanken. In een interview met Polygon heeft hij zich vervolgens uitgesproken over de annulering van Silent Hills, zijn vertrek bij Konami en zijn nieuwe project.

Het brein achter de Metal Gear-franchise begint met een metafoor: “Laten we zeggen dat je denkt de Mount Everest te beklimmen, maar je begint met Mount Fuji. Dit gaat goed en voelt lekker aan, maar dan bereid je je voor om de Mount Everest te beklimmen en dat mag je niet. Dat voelt niet goed,” aldus Kojima. Ook waren Guillermo del Toro en Norman Reedus klaar om “de Mount Everest te beklimmen” en zij mochten dit natuurlijk niet. Hideo Kojima voelt zich daar zelfs een beetje schuldig over en zegt zich, middels een vertaler, “depressief” te hebben gevoeld over de annulering van Silent Hills. Dit voelde hij met name omdat P.T., de speelbare demo van de game, erg goed werd ontvangen.

Dat Hideo Kojima door zijn laatste jaar bij Konami een moeilijke tijd heeft gekend, moge duidelijk zijn. “Guillermo del Toro en Norman Reedus, wie ik beide een aantal dagen geleden nog heb gezien, gaven me erg veel support tijdens de moeilijke tijden. Nog altijd zijn we van plan om samen aan een project te beginnen en dit wil ik met ze doen voordat ik dood ga.” aldus Hideo Kojima. Hij voegt daar aan toe dat de twee heren “geweldige mensen” zijn en hij “goed bevriend” met ze is.

Over zijn nieuwe project laat hij weinig los, behalve dat hij wel zegt waar hij nu mee bezig is. Zo is Hideo Kojima bezig om een team bij elkaar te krijgen, de faciliteiten op orde te stellen en probeert hij meerdere engines en technologie├źn uit. Hij schuift daarnaast niet onder stoelen of banken dat hij ooit nog een keer een film wil maken en dat zijn huidige project een immens grote game moet gaan worden. Kojima wilde oorspronkelijk eerst met een kleinere titel beginnen, maar voelde eigenlijk meteen dat hij iets groots moest gaan doen. Hier zitten echter wel risico’s aan verbonden: “Als dit project niet slaagt, is Kojima Productions niet meer.”

Tot slot zegt Kojima dat hij de Metal Gear-franchise niet mist. Hij heeft deze franchise naar zijn mening afgesloten en besluit met de woorden: “Nu maak ik iets nieuws. Ik maak een nieuwe game.”

Bron: Polygon

Hideo Kojima spreekt zich uit over annulering Silent Hills

Hideo Kojima spreekt zich uit over annulering Silent Hills

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch