Menu Premium

Komt Half-Life 3 in 2014 uit?

Gamekings Redactie 21/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Komt Half-Life 3 in 2014 uit? Make it so, make it so, make it so, is dan ook de mantra die menig gamer prevelend voor zich uit fluistert bij elke flard nieuws die ‘s werelds meest begeerde game een stukje dichterbij brengt. En de volgende flard mag met recht de meest prikkelende informatie genoemd worden die we in lange tijd voorbij hebben zien komen. Als we een vrouwelijke bron mogen geloven waar Journaldugamer de hand op heeft gelegd komt Half-Life eventueel in 2014 uit, maar daarmee is de kous nog niet af.

Daddy Valve’s got a brand new bag, want Half-Life 3 wordt namelijk een open world FPS volgens de bron. Mede geïnspireerd door Skyrim hebben de ontwikkelaars besloten een hele nieuwe dimensie toe te voegen aan het universum van Gordon Freeman. In de basis moet het spel gewoon een flinke actiegame blijven van Valve, maar de insteek voor een open wereld breidt de mogelijkheden uit naar het invoegen van quests en meer NPC’s.

Een open wereld zal een stap in het onbekende zijn voor Valve, dat louter ervaring heeft met lineare gameplay. Voorlopig wordt de nieuwe gameplay binnen de muren van Valve experimenteel verkend volgens de bron, en volgens haar is het dan ook niet het eerste concept geweest. Het project Half-Life 3 is blijkbaar al meerdere malen op de intensive care bij Valve beland om telkens in een nieuwe vorm te zijn gereanimeerd. Dit zou dan ook de voornaamste reden achter de mist zijn waarin deze game al zolang is gehuld.

En daarmee verdwijnt de bron weer terug in de nacht, en zoals een goede flard inside gossip betaamt blijven we achter met meer vragen dan antwoorden. Op welke systemen zal de game verschijnen? wat is er nou gebeurd met episode 3? Verschijnt de game op een geheel nieuwe engine? En geef ons nou eens verdomme, een concrete releasedatum, seizoen of zelfs jaar voor deze voor velen Belangrijkste-Game-Aller-Tijden.

De labiele fanatici onder ons slijten in deze slopende onwetendheid intussen de dagen vingerverfend met hun eigen uitwerpselen ‘In Valve We Trust?’. Maar wanneer zijn wij aan de beurt? Hoelang moeten wij nog lijden voordat we definitief afglijden? Zolang god Gabe op de grote berg Valve zijn mond stijf dicht houdt, zullen we onze vlucht in de onderwereld moeten nemen op zoek naar schimmige orakels. Laten we hopen dat we er nu één hebben gevonden, en dat zij zal blijven spreken wanneer Gabe zwijgt.

In de tussentijd ben je welkom in onze improvisorische steungroep. Deel je comments met ons, en luister in gedachten naar het bemoedigende applausje dat we je geven voor je wens of overpeinzingen. We zullen elkaar voorlopig nog wel even nodig hebben.

Komt Half-Life 3 in 2014 uit

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch