Menu Premium

Knights of the Old Republic Remake definitief in development

Justin 21/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er gaan al een poosje geruchten over een Knights of the Old Republic remake of vervolg. Vanaf vandaag heeft het er alle schijn van dat deze geruchten officieel geen geruchten meer zijn. Bloomberg-Journalist Jason Schreier heeft namelijk in de meest recente MinnMax-show bekend gemaakt dat er officieel wordt gewerkt aan een Knights of the Old Republic Remake. En als hij het zegt…

Aspyr Media

Dit is niet de eerste keer dat er nieuws verschijnt over een potentiele remake of een derde deel binnen de KOTOR franchise. In het GK Journaal van 4 februari rapporteerden wij namelijk ook al over geruchten rondom een nieuw deel binnen de KOTOR franchise. En hoewel deze geruchten dus niet geheel klopten, aangezien we het nu hebben over een remake in plaats van een vervolg, zat er dus wel een vorm van waarheid in. Of Aspyr Media ook daadwerkelijk de studio wordt die verantwoordelijk gaat zijn voor de remake is nog niet zeker, maar ze zijn wel een logische keuze. Aspyr is namelijk bekend met de Star Wars licentie. Ze zijn verantwoordelijk voor meerdere ports waarvan het meest recentelijk nog Republic Commando. Maar ook zijn zij verantwoordelijk geweest voor het porten van KOTOR naar de mobiele platformen.

De Star Wars licentie

Van 2013 t/m 2023 ligt de Star Wars licentie in de handen van EA. Maar het is al officieel bekend gemaakt dat deze deal niet verder dan 2023 zal gaan. Dat meldde Lucasfilm Games afgelopen januari. Onder deze identiteit zullen voortaan alle games die gebaseerd zijn op het IP van Lucasfilm de wereld in gaan. Ook is het al een poosje bekend dat Ubisoft Massive werkt aan een Star Wars game. Dit betekent dus dat vanaf 2023 iedere developer een kans krijgt om aan een Star Wars game te werken. Dese aanpassing geeft ook meer geloofwaardigheid aan de geruchten rond de development van de remake door Aspyr Media. Aspyr Media is namelijk sinds februari onderdeel van Embracer Group. Wel is het vanwege de afspraak zo dat de remake pas in 2023 mag verschijnen. We moeten dus nog even geduld hebben.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch