Menu Premium

‘Kleiner aantal PlayStation 5’s bij launch, prijs tussen 499 en 549 dollar’

Jan Johan Beldrok 16/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat de console producenten momenteel een fiks probleem hebben, dat mag genoegzaam bekend worden geacht. Veel fabrieken zijn nog dicht of draaien op halve kracht. De logistiek is op dit moment een drama en de kosten van schaarse hardware duur. Bovendien is pr uitvoeren voor een spelcomputer in een tijd dat fysieke events verboden zijn, erg lastig . Sony denkt er daarom volgens de analisten van Bloomberg over om in het eerste jaar veel minder eenheden van zijn aankomende PlayStation 5 te produceren. Minder dan dat ze bij de launch van de vorige generatie console deden.

Niet Corona, maar hoge prijs houdt launch-aantallen laag

Sony zou zijn initiële productie-run gedeeltelijk verminderen omdat ze verwachten dat de ambitieuze specificaties van de PlayStation 5 tot een hoge prijs gaan leiden. Die prijs zou veel gamers gaan afschrikken. Een aantal mensen vertelden dit aan Bloomberg. Ze willen echter niet met naam genoemd worden omdat het onderwerp nogal gevoelig ligt. Het verlagen van het aantal consoles bij launch heeft volgens deze personen niks te maken met de wereldwijde Covid-19-pandemie. De fabrieken zouden de productie aan kunnen. Het zou puur de prijs zijn. De promotionele plannen zijn door het virus wel volledig in de war geschopt. De strategie van Sony was immers om de nieuwe consoles via een groot aantal publieksevenementen aan de gamers te gaan tonen. Daar kan in veel gevallen een streep doorheen.

Schaarse componenten maken PlayStation 5 duurder dan gehoopt

De anonieme insiders melden dat Sony de fabrieken heeft gemeld dat het er vijf a zes miljoen stuks van de PlayStation 5 gemaakt dienen te worden binnen het huidige fiscale jaar. En dat eindigt in maart 2021. Bij de launch van de PlayStation 4 in november 2013 werden er in de eerste twee kwartalen 7,5 miljoen exemplaren verkocht. En veelvoud daarvan aan de winkels geleverd. Het hogere prijskaartje van de nieuwe console is volgens Bloomberg de boosdoener. Game-ontwikkelaars die titels voor de volgende PlayStation maken, verwachten dat de prijs tussen de $ 499 en $ 549 gaat liggen. De hogere componentkosten drijven de prijs die Sony nodig heeft om break-even te gaan, op. Veel componenten zijn momenteel namelijk erg schaars. Sony weigerde commentaar te geven op de bovenstaande geruchten.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch