Menu Premium
Loading...

Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX trailer

Gamekings Redactie 08/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Kingdom Hearts-franchise loopt al een tijdje. Ondertussen is het alweer elf jaar geleden dat het eerste deel uitkwam en met de tijd zijn we al verschillende delen verder. Kingdom Hearts III werd op de E3 2013 aangekondigd, maar het is nog niet helemaal duidelijk wanneer deze uitkomt. Gelukkig kunnen we ons in de tussentijd zoet houden met een HD-remake van eerdere delen, zoals je ziet in de Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX trailer.

Toen het eerste deel uitkwam, bleek het een slimme zet van Square Enix en Disney. De ontwikkelaars van de franchise hadden namelijk het idee om Disney-personages en Final Fantasy-karakters bij elkaar te gooien voor een nieuw avontuur. Dit werd Kingdom Hearts, welke op 28 maart 2002 in de Japanse winkels lag. We moesten als Europeanen wachten tot 15 november, maar ook toen konden wij aan de slag met de game. Wereldwijd werd het een groot succes en er kwamen dan ook een flink aantal spin-offs en vervolgen.

Ook nu hebben de Japanners een primeur, want Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX is in Japan al verkrijgbaar sinds 14 maart. Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX is, zoals de titel al doet vermoeden, een HD-remake van het eerste deel. Wel is het de Final Remix-versie van de game, welke in 2002 alleen in Japan te krijgen was. Er werden ten opzichte van het origineel wat veranderingen doorgevoerd, welke nu ook in deze versie zitten. Naast de originele game bevat Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX ook Kingdom Hearts: Chain of Memories, welke van oorsprong voor de Gameboy Advance uitkwam. Ook daar is ooit een remake van gemaakt, destijds voor de PlayStation 2. Nu is alles opgepoetst om opnieuw uitgebracht te worden voor de PlayStation 3. Daarnaast zijn er trophies toegevoegd, waardoor de game een langere houdbaarheid moet krijgen.

We moeten nog eventjes wachten, want Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX ligt op 13 september in de winkels. Natuurlijk is het belangrijk om te weten of de game nog steeds de moeite waard is en dat kun je voor jezelf zien in de Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX trailer!

Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX trailer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch