Menu Premium

Joy-cons geen joy voor iedereen

Dansky 24/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Je kent het wel; je controller raakt ineens bezeten zonder dat je eraan zit. Normaal gesproken is dit op te lossen door snel knopjes in te drukken zodat de controller weet wanneer er wel iets gebeurd. Helaas hebben de Joy-cons hier ook last van.

Niet Tokyo Drift maar Joy-con Drift

Een aantal gebruikers, waaronder personeel van Kotaku, kwamen erachter dat zodra zij de Joy-con los lieten de camera alsnog bewoog. Zij waren niet de enige. Een user op Reddit kreeg 25.000 upvotes nadat hij zijn beklag deed op het forum. Nadat hij zijn pro-controller had gekocht ging zijn linker Joy-con na een luttele vier maanden ‘driften’. Opsturen en wachten was voor hem geen optie omdat Nintendo, in zijn ogen, een foutieve controller had geleverd. Daarnaast kwam het bij een aantal mensen voor dat gerepareerde of vervangende Joy-cons na een aantal maanden, of meteen, weer stuk gingen.

Niet alleen op Reddit waren mensen ontevreden. Een advocatenkantoor in de Verenigde Staten heeft besloten Nintendo aan te klagen nadat zij van meerdere mensen verklaringen hebben gekregen over het gebruik van de controller en dat deze aan het driften zou zijn.

Goed, beter, best

In eerste instantie verwees Nintendo hun gebruikers door naar hun support website om daar hun klacht in te dienen. De controllers konden vervolgens worden opgestuurd, deze werden dan gerepareerd maar dan was je wel je Joy-con kwijt. Maar er kwamen steeds meer klachten over de Joy-cons binnen bij Nintendo.

Vervolgens plaatste Nintendo een prominente link op hun support website waardoor er meteen een ticket aangemaakt kon worden voor problemen met de Joy-cons.

Nu gaat Nintendo nog een stap verder. Zij vinden het erg jammer dat dit probleem voorkomt en bieden nu aan om, gratis en voor niets, de Joy-cons te laten repareren. Er hoeft niet eens meer een bonnetje opgestuurd te worden en de garantie wordt ook niet bekeken. Daarnaast krijgen klanten van Nintendo die hun Joy-cons hadden opgestuurd en ervoor betaald hebben gewoon hun geld terug.

Klantenbinding of angst?

Of het nu door de aanklacht komt van het advocatenkantoor in de Verenigde Staten of doordat Nintendo zich enorm bekommert om haar klanten is het in ieder geval fijn dat dit probleem nu voor gratis en voor niets opgelost gaat worden.

Je bent alleen wel heel even je Joy-cons kwijt maar je kan niet alles hebben. Nu maar hopen dat de Nintendo Switch Lite niet hetzelfde probleem heeft.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch