Menu Premium

‘Joe Biden gaat er voor zorgen dat productie PS5 weer op stoom komt’

Jan Johan Beldrok 25/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Okay, deze kop is een beetje kort door de bocht. Want de PS5 zelf kan Joe Biden natuurlijk aan zijn gevoeglijke 70+ reet roesten. Maar er zit een kleine kern van waarheid in de kop. In wezen komt Uncle Joe namelijk wel op voor het probleem dat Sony en Microsoft momenteel hebben met de productie van de PS5 en de Xbox Series X. En dat probleem is dat Sony momenteel niet genoeg PS5’s kan leveren omdat er een zwaar tekort aan halfgeleiders is. Reden daarvan is de aanhoudende COVID-19-pandemie. Die heeft een behoorlijke weerslag op de productie van deze chips gehad. Door die problemen is een breed scala van industrieën zwaar in de problemen gekomen. Waaronder dus de producenten van consoles. En dat kost de Amerikaanse economie geld. Heel veel geld. Zoveel geld dat de Amerikaanse president zich geroepen voelt om op te treden.

Joe Biden wil weten hoe tekort aan halfgeleiders opgelost kan worden

Biden tekent daarom vandaag een uitvoerend bevel dat de aftrap geeft voor een 100-daagse evaluatie van de productiepijplijn voor halfgeleiders. Uit die evaluatie moeten alternatieven en strategieën voortkomen die het effect van de productie problemen op de Amerikaanse economie moet verminderen. Biden noemde de evaluatie zelfs een ‘nationale prioriteit’. Uitkomst zal zeer wel mogelijk zijn dat er meer halfgeleider producenten moeten komen in de VS zelf. Want nu zijn we met zijn allen vol afhankelijk van landen als China en India.

Als de PS5 straks weer overdadig aanwezig is in de winkels, dan weet je aan wie het ligt…

Het tekort aan halfgeleiders is een belangrijke reden voor de fikse voorraadproblemen voor elektronica zoals de Xbox Series X en PS5, evenals computercomponenten als de GPU’s en laptops . Het probleem is nu zo wijdverbreid geworden dat zelfs de auto-industrie het moeilijk heeft, omdat vooral elektrische voertuigen afhankelijk zijn van de aanbod van halfgeleiders. Dus mochten er binnenkort weer overvloedige voorraden aan PS5’s en Xbox Series X en S’en in de winkels liggen, dan weet je aan wie je het te danken hebt: Joe Biden.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch