Menu Premium

Sony denkt pas in juli ‘fatsoenlijke aantallen’ PS5-console te kunnen leveren

Jan Johan Beldrok 24/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben het al een aantal keren op Gamekings gemeld, de schaarste rond de next gen consoles gaat nog wel tot aan de zomer duren. Sony bevestigde die mening op dinsdag bij monde van PlayStation-baas Jim Ryan. Hij denkt dat ze pas in de tweede helft van het jaar “fatsoenlijke aantallen” PS5’s te kunnen leveren aan de winkels. Ryan deed die uitspraak tegen de Financial Times. De reden kennen we inmiddels ook allemaal. Een desastreuze mix van de pandemie en de enorme chiptekorten in de techindustrie. En zonder chips is het slecht consoles bakken…

Er is ook geen garantie dat PS5’s in november wel goed voorradig is

Ryan verwacht na juli dus ‘fatsoenlijke aantallen’  consoles te kunnen leveren. Dat is dus nog steeds niet ‘normale aantallen’. Het aanbod gaat daarbij nog altijd achterblijven op de vraag. Waarmee de scalpers helaas nog steeds niet out of the picture zijn. Ryan kan zelfs niet garanderen dat Sony eind november aan de vraag kan voldoen. Terwijl dat de maand is waarop mensen massaal doorgaans hardware aanschaffen of cadeau geven.

Ook Microsoft verwacht tot aan de zomer slechts kleine aantallen consoles te kunnen leveren

Niet alleen Sony kampt met dit probleem. Ook concurrent Microsoft gaf aan dat het verwacht tot minimaal juni leveringsproblemen te hebben. Of het daarna allemaal wel soepel verloopt, is onduidelijk. Kortom, mocht je graag een next gen console willen bemachtigen, dan zul je geduld én een flinke portie geluk moeten hebben. De schaarste heeft overigens ook andere vervelende gevolgen. Doordat de installed base op door de schaarste niet groeit zoals gepland worden steeds meer games uitgesteld. Of zowel voor de huidige als de next gen gemaakt. Want een game uitbrengen die puur voor de next gen consoles bedoeld is, dat is vragen om matige verkoopcijfers. Vandaar dat bijvoorbeeld Gran Turismo 7 gisteren werd uitgesteld.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch