Menu Premium

Je kunt in Fortnite straks ook hakken en knallen met Neymar

JeffreyHage 25/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Braziliaanse pingeldoos van PSG, Neymar Jr, heeft zijn naam verbonden aan Epic Games’ Fortnite. Dat werd deze week bekend gemaakt. De Braziliaanse voetballer wordt als character speelbaar in de shoot ’em up game die al zo bizar veel (commercieel) succes heeft geboekt. Voor Neymar (en zijn sponsoren) is dit uiteraard een goede manier om meer mensen te bereiken. Terwijl de deal voor Fortnite ook zeker het nodige op gaat leveren. Maar waarom wil de Braziliaan nu persé in Fortnite? En niet in FIFA of van ons part Apex Legends…

Travis Scott ging Neymar al voor

Fortnite wil graag haar universum verbreden. Dit doet Epic Games door verder te kijken dan het spel zelf. Ze maken van het spel een speelveld vol entertainment. Met behulp van rappers, filmsterren en voetbalhelden. Het is daardoor ook niet onmogelijk dat er binnenkort meer bekende personen speelbaar gaan zijn in Fortnite. Zoals gezegd is het voor Neymar en zijn sponsors prettig om de wereld van Fortnite binnen te stappen. Met 350 miljoen actieve spelers is de game nog steeds een kanon op gaming gebied. En die zien straks allemaal zijn sneakers en kleding.

Sociale connectie tussen gamers te vergroten

De pandemie gooit nog steeds voor iedereen veel roet in het eten. Epic Games denkt daardoor dat het toevoegen van iemand als Neymar zorgt voor meer mensen de game gaan spelen. En waardoor dus de sociale connectie tussen mensen kan worden vergroot. “In a time like now, where getting together in person is more challenging, we think it’s incredibly important to have these social connected experiences virtually,” aldus Nate Nanzer van Epic Games. “We definitely think of Fortnite as a platform for social connected experiences and not just the game.” Neymar moet met andere woorden gaan helpen bij het creëren van die sociale connectie. Eerder kon je jouw character in Fortnite al aanpassen met voetbal tenue’s van bijvoorbeeld Manchester United en Juventus.  Maar Neymar is de eerste echte sporter die zich aan de game heeft verbonden.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch