Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Het bizarre verhaal van Fortnite: van megaflop naar dik 4 miljard omzet

10/10/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat Fortnite een van grootste succesverhalen is binnen de game industrie, dat weten we allemaal wel. De game van developer Epic heeft het Battle Royale game genre naar een geheel ander niveau getild. Van geinige extra modus werd het de meest gespeelde game-variant ter aarde. Er ontstond een gigantische Fortnite bubbel waar de hele wereld in werd gezogen. Iedereen wilde iets met 100 man op een eiland en een dodelijke cirkel. Door deze survival gameplay te koppelen aan een kindvriendelijke art-style werd het ook nog eens toegankelijk voor een geheel nieuwe generatie jonge gamers. Maar hoe kwam dit succes tot stand? Was het vanaf dag 1 een klapper of speelde het toeval, zoals zo vaak, een rol? JJ ging het web weer, maakte een rit met de Battlebus en komt met het volgende verhaal.

De ontstaansgeschiedenis van Fortnite is opmerkelijk

Wat bedoeld was als simpele free to play game werd uiteindelijk een van de grootste titels tot op de dag van vandaag En niemand zag het aankomen. Zelfs Epic niet. Die hadden het boek van het spel eigenlijk al afgesloten. Een jaar later was het succes van Fortnite zo groot dat wereldberoemdheden als HipHop artiest Drake en DJ Marshmellow de developer smeekten of ze in de game konden voorkomen.

Groot succes is een klein begrip

Vandaag de dag is Fortnite mer dan alleen die Battle Royale game. Het spel heeft ook andere game modes. Zo is er Save the World, met een uitdagende hoeveelheid aan levels waar je tegen de storm vecht en moet overleven en er is de creative mode. Een plek waar de spelers kunnen trainen en zelf levels bouwen. En ooit was er dus  die andere game. Het andere Fortnite. Een Fornite waar niemand warm voor liep. Kun je het je nu voorstellen. JJ niet. En dus ging hij op onderzoek in dit item over het bizarre verhaal achter een van de meest gespeelde games op deze aardkloot.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch