Menu Premium

Japanse tweelingzussen multimiljonair dankzij Otome, anime voor vrouwen

Jan Johan Beldrok 05/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tweelingzusjes in Japan zijn dik multimiljonair geworden nadat ze hun op vrouwen gerichte bedrijf op het gebied van Otome mobiele games naar de beurs hadden gebracht. Dat je miljonair wordt met het uitgeven van games is geen nieuws. Wel dat het twee dames zijn. Dat komt in Japan zelden voor. Het gecombineerde belang van Anna en Mizuki Nakajima in Coly, het bedrijf dat ze oprichtten, was bij de lancering vorige week ongeveer 15,2 miljard yen waard. Dat is omgerekend dik 140 miljoen euro.

Tweelingzussen multimiljonair met dank aan Otome-genre

Coly maakt op anime gebaseerde spellen die zich echt focussen op vrouwen. Dit specifieke genre heet “otome”, wat  Japans is voor meisje. In de studio is bijna driekwart van de 200 werknemers vrouw.  De games van Coly, waaronder Stand My Heroes en Promise of Wizard, zijn gratis te downloaden. Spelers kunnen echter betalen om extra verhaallijnen te onthullen. En dat doen ze dus volop. Otome-volgers zijn namelijk over het algemeen fanatiek toegewijd en bereid om lang bij titels te blijven. En dat merkten de twee zussen.

Anime is booming

Het voor vrouwen (nog steeds) niet gemakkelijk is om als vrouw je eigen weg te vinden in de Japanse zakenwereld. Je moet uitdagingen overwinnen die mannen in dezelfde situatie niet zouden hebben meegemaakt. Zo heeft Coly nooit durfkapitaal aangenomen, wat voor mannen zeker een veel gemakkelijkere route is om succesvol te worden in Japan. Maar de twee hebben nu  vaste voet onder de grond in een snel in populariteit stijgende markt. De markt van de Japanse animatiestijl, beter bekend als anime, groeit al jaren, vooral in de VS, China en Zuid-Korea. De waarde wordt geschat op ruim 20 miljard euro. Netflix geeft ook een mooi bewijs. Wereldwijd hebben meer dan 100 miljoen huishoudens tussen oktober 2019 en september 2020 minstens één anime-titel op hun platform bekeken. Dat is  een stijging van meer dan 50%. Kortom, de tweelingzusjes kunnen dankzij Otome mogelijk van mutimiljonair wie weet wel miljardair worden…

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch