Menu Premium

Irrational Games onthult BioShock Infinite reverse cover art

Gamekings Redactie 24/12/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Irrational Games onthult BioShock Infinite reverse cover art die via een poll door 38% van de Bioshock fans werd uitgekozen. De poll was de reactie van de studio op de ontevredenheid over de officiële cover van de game. De fans hadden duidelijk een andere voorkeur, getuige de keus.

De officiële cover van Bioshock Infinite is dan ook heel anders dan die van de vorige games en past niet in de serie zoals we die tot nu toe kennen. Bioshock 1 en 2 hadden een donkere cover, volledig in de sfeer van de dystopische steampunk stad Rapture, die in de game zo briljant wordt neergezet. De cover van Bioshock: Infinite heeft een lichte achtergrond. Groot op de voorgrond zien we een man met een five ‘o clock shadow en een enorme shotgun over zijn shouder die ons aankijkt met een  ‘I ain’t takin’ shit from nobody’ uitdrukking op zijn gezicht.

De sfeer van de nieuwe cover past slecht in het rijtje, maar de nieuwe setting van Bioshock Infinite is ook niet te vergelijken met die uit de vorige delen. Er is nog wel dat fijne steampunksausje maar nu tegen de achtergrond van de eindeloos uitgestrekte blauwe luchten van air-city Columbia. De slecht verlichte claustrofobische tunnels op de bodem van de zee waar we zoveel uren door hebben rondgedwaald, zijn verleden tijd.

Ken Levine, het hoofd van Irrational Games, laat weten dat ook de andere covers uit de poll straks beschikbaar zijn om uit te printen naast de reverse cover art die is uitgekozen door de Bioshock fans.

Irrational Games onthult BioShock Infinite reverse cover art

Irrational Games onthult BioShock Infinite reverse cover art

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch