Menu Premium
Loading...

Interloper Gameplay Video

Karen Koch 11/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een tijdje terug hebben we al een eerste trailer van Interloper laten zien, een nieuwe, strategische game van Nederlandse maak. Vandaag brengt studio Monogon Games een update over hun eerste game: de Interloper Gameplay Video is nu te bekijken, inclusief een eerste uitleg over de gameplay.

De eerste trailer van Interloper draaide vooral om een sfeerimpressie, maar nu worden we ook echt voorgesteld aan de gameplay-elementen die bij de game komen kijken. Zoals de trailer laat zien, is het de bedoeling om de hele map waarop wordt gespeeld met je eigen kleur te vullen. Hiervoor heb je niet alleen een grote Sentinel nodig die gebieden claimt door middel van kleur, maar ook Drones die al veroverde gebieden kunnen beschermen, of juist de gebieden van de andere partij kunnen binnendringen. Later dit jaar zal de studio nog meer soorten units, zoals Husks en Destroyers, aan ons voorstellen en uitleggen hoe deze ingezet kunnen worden in de game.

Veel real-time strategy games staan erom bekend dat ze uren kunnen duren en voor sommige mensen is dit prima. Interloper biedt echter een korter alternatief: een potje zal meestal maar zo’n vijf minuten duren, aldus Monogon Games. Door alleen de hoofdelementen uit het genre te gebruiken en deze vervolgens om te vormen, heeft de studio een snelle, doch strategisch veelzijdige, game weten te maken. Zo heeft Interloper bijvoorbeeld geen bouwfase met daaropvolgende aanvallende fase, maar zijn deze twee samengesmolten tot één. Het is dus mogelijk anderen aan te vallen terwijl zij nog aan het bouwen zijn en andersom.

In de herfst van dit jaar start Monogon Games een open beta voor Interloper. Dan kan men zelf ontdekken hoe deze samensmelting van elementen van real-time strategy games heeft gewerkt. In de uiteindelijke game zal men zich niet alleen kunnen wagen aan een uitgebreide singleplayer campaign, maar ook aan een online multiplayer-modus. De game zal worden uitgebracht op PC, maar tot het zo ver is, kun je de Interloper Gameplay Video rustig bekijken.

Interloper Gameplay Video

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch