Menu Premium

Inkomsten uit FUT in FIFA 20 liggen 40% hoger dan bij FIFA 19

Jan Johan Beldrok 06/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Electronic Arts heeft deze week nieuwe kwartaalcijfers bekend gemaakt. En die zagen er okayish uit. En dat is fijn voor hen. Maar het doet bij ons op kantoor ook de wenkbrauwen fronsen. Want er is vanuit de community en (laten we eerlijk zijn) ook vanuit ons nogal wat kritiek op het bedrijf geweest. Veel mensen zeggen op social media en in comments op websites klaar te zijn met de gedragingen van EA en weigeren (zeggen ze dus) nog langer de met microtransacties en gok-elementen vervuilde games te kopen. Je verwacht dan een lagere omzet. Niks is echter minder waar. Met als meest opzienbarende voorbeeld FIFA 20 en FUT.

Veel klachten over FIFA 20 en FUT

Er zijn dit jaar meer klachten dan ooit over het nieuwste deel uit de FIFA-reeks. Ook wat betreft FUT, de grind van de Weekend League en met name de kans dat je grote spelers krijgt in een pack, zijn veel gamers steeds meer sceptisch. En dat steken ze ook niet onder stoelen en banken. En als ze doen wat ze met de mond belijden dan zou je dus verwachten dat steeds meer mensen FUT links laten liggen of er minder aan uitgeven? Meer nee, in het rapport onthulde EA dat de netto-omzet van het Ultimate Team in de eerste helft van het boekjaar 2020 716 miljoen dollar is. En dat is een stijging van maar liefst 40%. In dezelfde periode vorig jaar werd er namelijk 509 miljoen omgezet.

28% totale omzet EA komt uit FUT

In totaal is er in het financiële jaar 2019 met FUT een netto-omzet van $ 1,38 miljard gemaakt. Dat is, en hou je vast, 28% van het totale omzet die EA in 2019 maakte. Verder heeft het bedrijf meer verdiend aan Ultimate Team dan aan de verkoop van de FIFA-game zelf. Dus tja, zeg het zelf maar, zijn gamers nu echt zo boos over de ‘praktijken’ rond FIFA & FUT of zeggen ze het een en doen ze het andere…

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch