Menu Premium

In 2006 vermoorde Engelse voetballer Kiyan Prince speelbaar in FIFA 21

JeffreyHage 20/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Kiyan Prince was pas 15 jaar oud toen hij in 2006 net buiten zijn school werd vermoord. Het Engelse voetbaltalent (hij was onderdeel van de opleiding van de Londonse club Queens Park Rangers) krijgt in 2021 een speciale herdenking in FIFA 21. Prince is sinds deze week virtueel aangesloten bij QPR en wordt daarnaast speelbaar gemaakt in FIFA 21. Prince is dankzij een speciale techniek wel wat ouder gemaakt dan dat hij was in 2006. De techniek zorgt ervoor dat Prince nu als 30-jarige speelbaar is in FIFA.

FIFA en Kiyan Prince: voor eeuwig nummer 30

Het tragische van dit hele verhaal is uiteraard dat Prince nooit zijn talent heeft mogen laten zien. Toen hij in 2006 buiten zijn school werd vermoord, was hij slechts 15 jaar oud. En zijn grote droom was om met nummer 30 voor Queens Park Rangers te spelen. Het motief voor de moord is verder niet duidelijk gemaakt, maar wat wel zeker is is dat Prince door een leeftijdgenoot om het leven is gebracht. Zijn droom komt – zeker gelukkig voor de nabestaanden – alsnog digitaal uit. Prince is vanaf deze week, als 30-jarige professional, met zijn rugnummer 30 speelbaar voor QPR. Maar het gebaar vanuit EA en FIFA stopt zelfs daar niet.

The Kiyan Prince foundation

Kiyan Prince had een vrij bekende vader. Voormalig bokskampioen Dr. Mark Prince, die na de dood van zijn dood in 2006 een foundation heeft opgericht onder de naam van zijn zoon. De Kiyan Prince Foundation is erop gebrand om ervoor te zorgen dat geweld tussen jongeren in het Verenigd Koninkrijk zo klein mogelijk wordt. En om dit te bewerkstelligen heeft Mark Prince contact gezocht met EA. Wat betreft het reclame maken voor de foundation ging EA overstag en heeft het meerdere billboards van Kiyan Prince op Piccadilly Circus (Londen, red.) verspreid. Ook is zijn nagedachtenis verbonden aan een campagne van een bekende sneaker store. Niet alleen om meer bewustwording voor Prince te creëren, maar ook om aandacht te genereren voor de stichting. Een ontroerend verhaal, met een mooie boodschap ter nagedachtenis van Kiyan Prince in FIFA.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch