Menu Premium

Ico-ontwikkelaar Ueda wil graag werken aan een zombiegame

Lisette Atsma 21/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Fumito Ueda is al een tijdje bekend van onder andere Shadow of the Colossus en Ico, maar de laatste tijd vooral van The Last Guardian. Deze game hoorde al lang en breed af te zijn, toch duurt het even voordat deze het daglicht gaat zien. Ico-ontwikkelaar Ueda wil graag werken aan een zombiegame volgens een interview dat hij gaf aan Edge. Zijn huidige project is nog lang niet afgerond, maar de toekomstplannen lijken al duidelijk.

In het interview geeft de ontwikkelaar aan dat de beslissing bij Sony te vertrekken niet bepaald een makkelijke was, maar hij had het gevoel dat het nodig was voor zijn persoonlijke ontwikkeling. Als plan voor de toekomst geeft hij aan dat hij vanaf nu, in ieder geval voorlopig, als freelancer aan de slag zal gaan. Of dit een permanente beslissing is zal de tijd ons moeten leren.

Hij vertelt dat het nu zijn grote wens is om een zombiegame te maken, zelfs nu er tegenwoordig al zoveel van zijn. Hij vindt dat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn binnen het genre, dat hij daar graag mee zou willen experimenteren. Zijn idee is om een zombiegame te ontwikkelen die redelijk toegankelijk is en beschikbaar moet worden op verschillende touch-apparaten. Daarnaast moet de game absoluut geen shooter worden. Ueda wil de zombies meer zien als een manier waarop hij het hoofdpersonage op een ‘lyrische manier’ kan weergeven.

Waarschijnlijk gaat het wel even duren voordat we iets van een potentieel project gaan zien, want eerst moet The Last Guardian nog uitkomen. Als de toekomstige games van deze man echter ook maar een beetje lijken op Shadow of the Colossus of Ico, dan wacht ik in spanning af wat de toekomst ons zal brengen.

Ico-ontwikkelaar Ueda wil graag werken aan een zombiegame

Ico-ontwikkelaar Ueda wil graag werken aan een zombiegame

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch