Menu Premium

‘Horizon Zero Dawn 2 is in ontwikkeling voor de PlayStation 5’

Hylke Haagsma 05/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na het gigantische succes van Horizon Zero Dawn in 2017, lijkt het meer dan logisch dat ontwikkelaar Guerrilla Games op een gegeven moment een vervolg zal gaan maken. Nu, zoals te zien in enkele nieuwe vacatures in de studio… lijkt het erop dat Horizon Zero Dawn 2 in ontwikkeling is.

Nieuwe banen, nieuwe Horizon Zero Dawn?

Guerilla heeft onlangs vijftien nieuwe banen op haar website geplaatst voor verschillende functies. Deze rollen omvatten programmeer-, art- en animatieposities. Hoewel geen van deze functies Horizon Zero Dawn 2 bij naam noemt, verwijzen de beschrijvingen van wat sommige van de banen inhouden duidelijk naar het spel.

Een positie voor een technical vegetation artist lijkt specifiek te duiden op Horizon Zero Dawn 2: “Within Guerrilla, we have four teams dedicated to creating the stunning environments of Horizon. One team focuses on the creation of lush and stunning vegetation. We build these 3D models from scratch, so our world dressing teams can deliver our immersive world with industry-benchmark graphics.”

Zoals je kunt zien, vermeldt deze positie specifiek Horizon, wat lijkt aan te geven dat Guerrilla inderdaad aan iets werkt dat te maken heeft met het succesvolle franchise. Aangezien er geen uitbereidingen meer uit gaan komen voor het eerste deel, kunnen we hieruit toch concluderen dat een vervolg waarschijnlijk in ontwikkeling is.

Deze game was toch eigenlijk al bekend?

Hoewel het leuk is om te weten dat de studio inderdaad werkt aan iets dat te maken heeft met HZD, is het niet verrassend. Eerder dit jaar, zei actrice Janina Gavankar, die een personage speelde in The Frozen Wilds DLC voor HZD, tijdens een live-stream tegen een fan dat het vervolg eraan zat te komen.

Hoogstwaarschijnlijk wordt aan het vervolg gewerkt voor de PlayStation 5. Wie weet gaan we direct weer met Aloy op avontuur wanneer de PS5 uitkomt eind 2020… Wat denken jullie? Wil je de nieuwe Horizon als launch game voor de nieuwe PlayStation? Of wacht je er liever even mee? Laat het ons weten in de comments. En vergeet daar ook niet al je vragen te stellen!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch