Menu Premium

Hoe lang heeft Anthem nog te leven? Grote namen vertrekken bij BioWare

Jan Johan Beldrok 04/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds de launch draait EA’s zogenaamde service-game Anthem nu niet bepaald soepeltjes. De reviews waren niet onverdeeld positief waardoor het aantal spelers laag bleef. En een online only service game zonder community is als de Champions League in een leeg stadion: sfeerloos en dus geen hol aan. En beter lijkt het niet te gaan worden. Chad Robertson, de grote baas over de live service van Anthem heeft de studio namelijk opeens verlaten. Wat een fikse aderlating voor het team achter Anthem is en misschien ook wel een teken aan de wand.

Chad Robertson verlaat BioWare na 14 jaar trouwe dienst

Chad Robertson kondigde zijn vertrek afgelopen donderdag via Twitter aan. Hij gingen BioWare na 14 jaar dienst verlaten. Als chef live service was Robertson het publieke gezicht achter de beloftes dat Anthem beter zou worden door middel van enkele aanpassingen van de content in de roadmap. Deze aanpassingen zijn echter nog niet eens volledig doorgevoerd en Chad maakt al de pleiterik. En Robertson is niet de enige die onlangs de toko verliet. De Chief Producer van Anthem, Ben Irving, deed de deur BioWare in augustus al definitief dicht. Dat was rond de tijd dat Anthem’s patchupdate 1.3.0 eindelijk de beloofde inhoud van het eindspel “Cataclysm” opleverde. En dan vraag j jezelf af, ‘waarom weg gaan als het nieuwe begin feitelijk pas net zijn aanvang heeft genomen’…

EA lijkt geloof in game te verliezen

Nou, misschien omdat EA zijn geloof in het spel lijkt te verliezen. September jongstleden werd Anthem bijvoorbeeld toegevoegd aan de bibliotheek met gratis titels binnen EA Access. En dat doe je niet als het geld binnen stroomt. Of neem de conference call met investeerders waarin de topmanagers van EA min of meer Anthem en BioWare compleet dood zwegen, anders dan dat er een Dragon Age-vervolg komt na het fiscale jaar 2022 (dat begint in april 2021). Zo kan het verkeren. In 2019 werd Anthem nog gezien als een belangrijke pilaar voor de software-as-a-service-focus van EA. Een jaartje later is dat gevoel compleet weg. Nu de game nog?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch