Menu Premium

Hitman is nu volledig episodisch

Erwin Prins 15/01/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Kort na de afgelopen E3 werd al duidelijk dat de nieuwe Hitman geen standaard release zou krijgen. Het plan van uitgever Square Enix en ontwikkelaar IO Interactive was om in eerste instantie de hele game uit te brengen, met daarin slechts een beperkt aantal missies – een aantal dat later via DLC zou worden uitgebreid. Nu kondigt men echter aan de plannen gewijzigd te hebben en de game volledig episodisch uit te brengen, vergelijkbaar met de wijze waarop Life is Strange wordt aangeboden.

Eerder deze week bleek dat het pre-orderen van de game via de PlayStation 4 om onverklaarbare redenen niet meer mogelijk was en dat pre-orders zelfs geannuleerd werden door Square Enix. De wijziging van de releaseplannen was hier dus de oorzaak van. Dit betekent overigens dat je ook niet meer de volle pond hoeft te betalen om de eerste missies van Hitman te kunnen spelen. Middels ‘The Day One Into Pack’ kun je voor een zachter prijsje checken of de rest van de episodes je geld ook waard gaan zijn. Dit startpakket bestaat uit twee chapters: ‘Prologue’ en ‘Paris’. Alle andere chapters kunnen daarna ook los binnengehaald worden, terwijl het ook nog steeds mogelijk is om alle episodes in één keer af te tikken.

Hitman staat gepland voor een release op 11 maart en komt uit voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One. De wijziging van het model van de game stelt de ontwikkelaar in staat sneller te reageren op feedback en beter te kunnen analyseren hoe missies worden aangepakt. Dit moet er onder andere voor zorgen dat er verhaallijnen gecreëerd kunnen worden welke zich over meerdere games laten vertellen. “Het is de beste manier om de toekomst van de Hitman-franchise te garanderen”, laat IO Interactive weten op de Hitman-website.

Wat vind jij van deze nieuwe aanpak voor Hitman? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Eurogamer

Hitman is nu volledig episodisch

Hitman is nu volledig episodisch

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch