Menu Premium

Hit Valheim heeft 5 miljoen gebruikers en 1!!! community manager

JeffreyHage 18/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Lisa Kjolford is sinds 2019 werkzaam bij het Zweedse Iron Gate Studios. Ze ging in eerste instantie aan de slag als community manager met daarnaast haar werk als 3D artiest. Met de komst van 5 miljoen actieve leden kun je het al raden: van haar werk als 3D artiest is niet veel gekomen. Gevolg: Kjolford heeft het drukker dan ooit met alleen Valheim!

‘Geef mij maar vijf versies van mezelf’

Kjolford dacht zoals gezegd haar werkzaamheden als 3D artist en community manager wel met elkaar te kunnen combineren. Dat ging snel de andere kant op toen bleek dat in de eerste dertig dagen van de early acces versie de game vijf miljoen keer werd gekocht. “It’s still a mixture of extreme excitement and a little bit of horror to try to keep everything functioning,” aldus Kjolford. Inmiddels is het stress gehalte voor Kjolford ook behoorlijk gestegen. “If I could clone myself, I would make at least five. So I could put one of me that only focuses on Discord, one on Twitter, one on emails. So that everyone can get my full attention.” Zoals je jezelf voor kunt stellen is het niet allemaal fun & games om ineens zo in het diepe gegooid te worden. In de video hieronder vertelt Kjolford daarom over de keerzijde van al dat gaming succes.

Van een paar wapens naar 300 mails per dag

O.a. de Black Metal wapens in Valheim zijn van Kjolfords hand gekomen. Nu is ze echter compleet gefocust op haar werk als community manager. Zo ontvangt ze ruim 300 mails per dag en managed ze daarnaast een discord chat met meer dan 100.000 leden. Het grote succes van Valheim is volgens Kjolford echter niet uit de lucht komen vallen. Het spel wat de ruimte geeft aan een 10 speler co-op experience is een fijne manier om je vrienden online toch nog te blijven spreken. “And we have a very cozy atmosphere that also has attracted a lot of people,” aldus Kjolford.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch