Menu Premium

Valheim is inmiddels 5 miljoen keer gekocht en 15.000 jaar gespeeld

Jan Johan Beldrok 04/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op dit moment is Valheim een mega, mega hit op Steam en Twitch. Vanuit het niets werd de Viking surivalgame populair onder de PC-gamers. Speel- en kijkersaantallen groeiden als een kool. En dat geheel op eigen kracht. Er was geen noemenswaardig pr budget en er was geen push van een grote uitgever. De game scoorde omdat gamers het tof vonden. Punt. En zo hoort het ook.

Vijf man maken met Valheim hit die vijf miljoen keer verkoopt

En het succes lijkt nog wel even voort te duren. Valheim behaalde namelijk deze week een paar nieuwe mijlpalen. Steam meldde dat de Viking survivalgame inmiddels meer dan vijf miljoen exemplaren heeft verkocht sinds de release een maand geleden. Ontwikkelaar Iron Gate kan het bijna niet geloven en meldt op social media: “Terwijl je dit leest, hebben de Walkuren meer dan VIJF MILJOEN zielen naar Valheim vervoerd om oude schatten te ontdekken, woeste zeeën te bevaren en de tiende Noorse wereld veilig te stellen.” En wij snappen dat ze happy zijn. De studio bestaat uit vijf man. Dat is 1 miljoen verkochte games per persoon. Kassa!

Inmiddels meer dan 15.000 jaar gespeeld in de game

Iron Gate had nog meer leuke feitjes voor de fans. Gedurende de maand dat Valheim uit is, zijn de vijf miljoen spelers er in geslaagd om meer dan 15.000 jaar te spelen in het Viking rijk. Er is ook meer dan 35 miljoen uur aan gameplay bekeken op Twitch. Valheim staat inmiddels op Steam op nummer 39 in de beste door gebruikers beoordeelde games aller tijden. Kortom, die hebben een link succes in handen. Nu is het taak om dat succes ook in stand te houden. Iets wat vaak moeilijker is dan een hit produceren. Want als je 15.000 jaar heb gespeeld, dan ken je de m]omgeving op een gegeven moment wel.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch