Menu Premium

Het Steam Game Festival komt terug op de dag dat E3 zou beginnen

Joquai Hooff 14/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Steam organiseert een zogenaamd Steam Game Festival om de hoop er in deze barre tijden in te houden. Het Coronavirus zorgt er immers voor dat offline game-events achter elkaar worden afgezegd. Het betreft een jaarlijks event dat wordt georganiseerd door Valve. Het initiatief trekt jaarlijks heel veel developers die hun games tegen aangepast tarief aanbieden. Je kunt het zien als een soortement first look event waar veel demo’s en promo van nieuwe games worden aangeboden. Normaal gesproken wordt dit event in maart gehouden wat de toepasselijk naam ‘de lente editie’ verklaard. Dit jaar is voor een andere datum gekozen.

Een soort digitale E3 vervanger

Valve heeft het festival, wat normaal dus altijd in maart plaatsvond, naar 9 tot 14 Juni verschoven. En het wordt dit keer compleet virtueel. Komt de datum bekend voor? Dat zou heel goed kunnen aangezien het hier de datum betreft van de E3 2020 . Het Steam Game Festival gaat exact op de datum van de  E3 zitten, wetende dat gamers op dat moment een enorme behoefte hebben aan nieuws en nieuwe games. Valve geeft ze dat nu. Waar het gecancelde lente-evenement in het teken stond van Indie games en opkomende developers, focust Valve zich nu wat meer op de de grote jongens.

Gaat deze zomer misschien alsnog interessant worden

Naast de datum zijn er geen verdere details bekend gemaakt. Maar de aankondiging laat eens te meer zien dat de organisator van de E3, de ESA, behoorlijk irrelevant aan het worden is. Zij wilden ook een online event neerzetten, maar hebben die wens inmiddels al moeten laten varen. Blijkbaar showen publishers hun games liever bij een media outlet als IGN of Steam, met een bewezen community, dan bij de ESA. En dat moet pijn doen. Wat vind jij van het initiatief van Steam, geeft het je nog een beetje hoop voor deze zomer? Of veranderd er voor jou helemaal niks?

 

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch