Menu Premium

Het Nederlandse 99 Bricks Wizard Academy komt naar de PS Vita

Karen Koch 15/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Nederlandse studio WeirdBeard Games heeft al een behoorlijk lijstje aan games op hun naam staan. Een paar jaar terug brachten ze één van deze titels uit als flashgame, maar het is nu tijd voor deze game om een volgende stap te nemen. Het Nederlandse 99 Bricks Wizard Academy komt naar de PS Vita.

WeirdBeard Games is een Nederlandse indie-studio die nu al zo’n zeven jaar meedraait in de scène. De kleine studio bestaat uit vijf man, maar ze hebben wel grote ambitie. Ze wilden vanaf het begin namelijk al graag naar de consoles toewerken. Door 99 Bricks Wizard Academy naar de PS Vita te brengen zijn ze hier eindelijk in geslaagd. De studio heeft de game in 2008 al eens uitgebracht in de vorm van een flashgame en vanwege het feit de game al zo lang bij de studio leeft, hebben ze er ook een speciale band mee.

99 Bricks Wizard Academy is een tower-building game, maar met een aantal twists. Alle vormen zijn tetromino’s, ofwel de vormpjes die je ook uit Tetris kent. Deze moet je voorzichtig op elkaar zien te stapelen zodat je toren zo hoog mogelijk gebouwd wordt. Slecht geplaatste blokken kunnen ervoor zorgen dat alles in elkaar stort en je dus opnieuw moet beginnen.

Op het moment is WeirdBeard games nog bezig met alles aan de game mooi oppoetsen en verbeteren zodat de release op de PS Vita zo soepel mogelijk zal verlopen. Dit betekent echter wel dat er nog geen releasedatum voor de PS Vita-versie van 99 Bricks Wizard Academy bekend is gemaakt.

Het Nederlandse 99 Bricks Wizard Academy komt naar de PS Vita

Het Nederlandse 99 Bricks Wizard Academy komt naar de PS Vita

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch