Menu Premium

Het meest waardevolle Steam account ter wereld is $280K waard

JeffreyHage 31/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Aangezien je games kunt kopen via Steam zijn sommige accounts van het platform best waardevol. En het meest waardevolle Steam account in euro’s in nu opgedoken. Het staat op naam van St4ck en hij heeft – anders dan je nu wellicht wel denkt – niet heel veel geïnvesteerd in games. Je kunt immers ook games spelen via je Steam account, waar je niet voor hebt betaald of die je elders hebt gekocht. Nee, de meeste waarde van St4ck’s Steam account komt juist voort uit badges en cards. Maar hoe kom je aan die badges? En hoe kan het dat ze zoveel geld waard zijn?

$255K aan Steam trading cards

Zeker, St4ck heeft een behoorlijk arsenaal aan games. $36k aan games om precies te zijn, wat ongetwijfeld meer is dan wat menig Steam gebruiker op zijn conto heeft staan. Maar zoals we al hebben gezegd, komt de meeste waarde voort uit zogenaamde trading cards. Deze cards verdien je op Steam door simpelweg de game te spelen en door ze te kopen via de Steam event sales. Als je vervolgens een complete set van een game hebt kun je van deze set een badge maken die je Steam account XP geeft. En je raadt het al: als je genoeg XP hebt gaat je Steam level omhoog. Een hoog level op Steam kent veelal cosmetische voordelen. Maar het staat ook gelijk aan het hebben van een high level character in een game.

St4ck de enige met veel cards

De accounts uit de top-10 profielen met meeste waarde zijn accounts met veel games op hun naam. Sterker nog: St4ck is het enige account met veel cards op zijn naam. En het frappante hiervan is dat cards vaak niet boven de waarde van 1000 dollar uitkomen. Hoe St4ck dit gedaan heeft, is als volgt: hij heeft een netwerk van accounts onder hem gezet en mensen als het ware in dienst genomen. Deze mensen zijn vervolgens Counter-Strike gaan spelen en hebben daar ontzettend veel cards in verdient. Ze zijn deze vervolgens gaan ruilen met andere gamers die kaarten hebben van andere games. Vanuit daar zijn ze andere games gaan spelen en gaan traden; rinse and repeat. Je hoeft dus feitelijk alleen maar een groot netwerk op te bouwen van mensen die veel verschillende games spelen, kaarten met elkaar ruilen en zoveel mogelijk sets maken, om het meest waardevolle Steam account te creëren.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch