Menu Premium

Nieuw record: 26 miljoen gamers spelen tegelijkertijd op Steam

ischaschouwenaar 08/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Veel mensen zullen 2020 omschrijven als een gigantische kut tijd. Maar voor het gaming platform Steam was 2020 juist een heel goed jaar. Steam wist aan het begin van de corona pandemie een record te behalen van het hoogste aantal gebruikers dat op hetzelfde moment ingelogd was op het platform. Het record werd op ruim 20 miljoen gezet. Niet verkeerd toch… Nu, bijna een jaar later, weet Steam zijn record al te verbreken. En verbreken is eigenlijk het verkeerde woord. Noem het maar gewoon verpulveren. Afgelopen weekend was er namelijk een aantal van 26,4 miljoen gelijktijdige online gebruikers. Hoezo is gaming niet populair…

Is de corona pandemie het fundament geweest voor dit Steam record?

Het zal je ongetwijfeld opgevallen zijn dat we in het midden van een pandemie zitten. Sinds vorig jaar februari zitten de meeste mensen op deze aardbol bijna elke dag binnen vanwege de corona pandemie. Is dit dan ook de oorzaak geweest van het behalen van deze 26,4 miljoen gelijktijdige online gebruikers op Steam? In eerste instantie zou je zeggen: ja. Maar het behalen van dit aantal online gebruikers zit hem ook in de vele sales die Steam online heeft gedaan tijdens de pandemie. Steam heeft perfect gebruik gemaakt van de lockdown en het slim aangepakt. Nu we met zijn alle 90% van onze tijd binnen (moeten) zitten, hebben we meer vrije tijd dan ooit te voren. En dus is het massaal gamen geblazen!

2020 was een goed jaar voor gamers

2020 is niet alleen een goed jaar geweest voor Steam, ook de gaming industrie in het algemeen heeft het goed gedaan. Nieuwe consoles, hardware en games hebben het mogelijk gemaakt dat steeds meer mensen zijn gaan gamen. Vooral de releases van nieuwe games heeft geholpen. Animal Crossing, Assassins Creed Valhalla, The Last Of Us: Part II en Doom Eternal zijn een paar goede voorbeelden van games die goed in de smaak zijn gevallen bij de meeste mensen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch