Menu Premium

Het lukt E3-organisator ESA niet: E3 2020 krijgt geen digitale vervanger

Joquai Hooff 08/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

E3 2020 zou ondanks het coronavirus een digitale vervanging krijgen. Dat meldde organisator ESA vlak na het cancellen van het event. Er kwam iets tofs via stream om zo toch nog het E3 gevoel op te wekken. Nou, dat idee kunnen we sinds vandaag helemaal vergeten. Want er gaat shit gebeuren. Helemaal niks. De ESA verklaarde woensdag dat ze de E3 2020 volledig aan zich voorbij laten gaan. “In verband met het coronavirus dat de wereld in haar greep heeft, zullen wij geen presentatie hosten voor E3 2020 in juli.  In plaats daarvan gaan we de komende maanden samenwerken met uitgevers om hun aankondigingen los van elkaar te promoten. Wat dat dan precies is en hoe die samenwerking en promotie er uit ziet, maakten ze nog niet echt duidelijk. Hou dus net als ons www.E3expo.com in de gaten.

Maar er is altijd licht aan het einde van de tunnel

ESA vermeldt meteen ook dat iedereen van de industrie en community weer van harte welkom is op de E3 van 2021. Oftewel, de E3 2021 gaat door en wordt net als dit jaar een nieuwe variant op de E3 van weleer. De data die nu geprikt zijn, betreffen 15 tot en met 17 juni. De mededeling is momenteel echt voor de bühne gedaan en heeft weinig waarde. Niemand weet immers of de industrie, na al deze ellende nog op events als de E3 zit te wachten. En zonder publishers is je event kansloos. Maar goed, de E3 leeft dus nog wel. Soort van…

Treur niet, Gamekings organiseert tijdens de E3 2020 sowieso een feestje…

Overigens wil de aankondiging van de ESA niet zeggen dat er helemaal niks gaat gebeuren rond de datum van de afgelaste E3. Microsoft heeft nog steeds een online persconferentie staan. En Nintendo heeft ook nog niet gezegd dat ze in juni niks gaan doen. Een Direct is zo gemaakt of wie weet al gemaakt. IGN gaat samenwerken met 2K, Square Enix en SEGA en zet met hen een online event op. Bethesda daarentegen heeft aangegeven geen grote online show in te plannen en ook de PC Gaming Show gaat niet door. Last but not least zijn wij er natuurlijk ook nog. Want wij gaan wel door, E3 of geen E3. Wij houden van feestjes, jullie houden van feestjes, de E3 is altijd een feestje en dus maken we een feestje. Daar hebben we de ESA niet voor nodig.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch