Menu Premium

HBO past het verhaal van The Last of Us voor de serie flink aan

JeffreyHage 23/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zoals bekend gaat de Amerikaanse streamingdienst HBO een serie maken van de succesgame The Last of Us.  Gamespot meldt nu dat de makers van de serie het verhaal van de game flink gaan aanpassen. Zo wordt o.a. het gehalte aan actie wat omlaag gebracht, waardoor de schrijvers meer ruimte krijgen om het drama tussen de karakters duidelijker in beeld te brengen. Daarnaast komen er ook scenes in voor die totaal anders zijn dan wat je in de game ziet. Maar waarom speelt HBO eigenlijk met vuur?

De kijkbaarheid van een game

The Last of Us was – ondanks alle nostalgie die direct optreedt – heel erg lang. Zeker voor een story based game (waar The Last of Us met 20 uur flinke zaken deed). Aangezien de mannen van HBO een serie gaat maken over de game (en geen film) geeft ze deze aanpak meer creatieve vrijheid om bepaalde scenes naar smaak aan te passen, te verwijderen of toe te voegen. Dit is echter niet altijd het geval, want op bepaalde momenten gaat de game ook direct worden gekopieerd naar de serie, aldus Neil Druckmann (excutive producer voor de serie en creative director voor deel 1 en 2, red.). Om de kijkbaarheid van de game te vertalen naar een serie moeten echter een aantal zaken plaats maken, hoe graag we een 1 op 1 port ook zien zitten.

De cast

In eerste instantie wilde Game of Thrones actrice Maisie Williams graag de rol van Ellie op zich nemen. Dat was echter lastig aangezien Ellie in de game 14 is, en Williams – op het moment van schrijven – 23 is. Uiteindelijk viel de keuze op Pedro Pascal en Bella Ramsey. Welke gek genoeg ook allebei een rol vertolkten in Game of Thrones. Pedro Pascal kun je daarom herkennen als Oberyn Martell en Bella Ramsey als Lyanna Mormont uit het Noorden van Westeros.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch