Menu Premium

Hardware speelt geen grote rol in next-gen oorlog volgens Penello

Karim Shehata 28/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op de onafhankelijke persconferenties van Sony en Microsoft zagen we van beide bedrijven de specs van respectievelijk de PlayStation 4 en de Xbox One. Sony deed hier nog een schepje bovenop, door letterlijk de gehele lijst aan hardware te publiceren wat gebruikt wordt in de PlayStation 4. Microsoft gaat het Japanse bedrijf nu niet counteren met waarschijnlijk precies dezelfde hardware configuraties, maar door te zeggen dat het ”onzin” is om het te gooien op de hardware, want hardware speelt geen grote rol in next-gen oorlog volgens Penello. Als je dacht dat het moddergooien tussen de twee over was, had je het dus flink mis.

Albert Penello, de product planner van de Xbox divisie, heeft in een interview met OXM gezegd dat gamers uiteindelijk toch de console kiezen met de games naar hun smaak. ”Erg weinig gamers gaan voor de specificaties van de apparaten een console in huis halen, dus de hardware vergelijking tussen de PlayStation 4 en de Xbox One heeft geen enkel nut”, aldus Penello. De man voegt daaraan toe dat het niet meer van deze tijd is om de consoles op deze manier met elkaar te vergelijken. ”Het probleem is dat Sony heeft besloten om een zooitje nummers naar buiten te brengen, maar we zitten niet meer in 1990, waar we het nog hadden over 16-bit tegenover 32-bit”, aldus de product planner van de Xbox divisie.

Naarmate het interview vordert lijkt de man zich steeds meer op te winden over het hardware verhaal. ”De console wordt geweldig, de games worden geweldig… waar hebben we het nog over?”, vraagt Penello zich hardop af. ”Ik ben toch Mark Cerny (de architect van de PlayStation 4) niet? Waarom hebben we deze discussie nog?”

”Het hele verhaal met de cijfertjes heb ik online wel redelijk goed gevolgd”, aldus Penello. ”Ik heb geen zin meer om te praten over HDMI 1.3 of 1.4, maar over de games. Heb je de nieuwe Call of Duty gezien? Dat ziet er toch geweldig uit man!”

De man voegt daar verder aan toe dat ”het niet de moeite waard is om deze discussie te hebben”. Ook beweert Penello dat er met de console-oorlog tussen de PlayStation 3 en de Xbox 360 deze discussies plaatsvonden. De PlayStation 3 is nog altijd feitelijk sterker, maar de Xbox 360 heeft qua hardwarematige prestaties ook naar mijn inziens nooit ondergedaan voor het platform van Sony. Met smacht wacht ik op jouw mening, aangezien Penello hier toch wel een interessant onderwerp aanjaagt.

Hardware speelt geen grote rol in next-gen oorlog volgens Penello

Hardware speelt geen grote rol in next-gen oorlog volgens Penello

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch