Menu Premium

Half Minute Hero: The Second Coming krijgt een releasedatum

Gamekings Redactie 01/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ruim drie jaar na het verschijnen van de game in Japan komt er eindelijk een vervolg van Half Minute Hero onze kant op. Half Minute Hero: The Second Coming krijgt een releasedatum, namelijk komende vrijdag 4 april.

Het eerste deel kwam uit in 2010 voor de PlayStation Portable, en een jaartje later ook voor de Xbox 360 en PC als downloadbare titel. In Japan kwam er een jaar later al een vervolg voor uit, maar de Westerse wereld moest het tot voor kort nog zonder doen. De aankondiging van vandaag betreft overigens alleen de PC-versie (via Steam) en als je het eerste deel ook via het platform van Valve hebt gekocht krijg je zelfs korting.

Mocht je niet bekend zijn met de franchise: Half Minute Hero is een soort mix van strategie, actie en RPG en wordt ontwikkeld door Marvelous AQL, die je misschien kent van de Harvest Moon serie. De game bestaat uit verschillende losse modi met opdrachten die doorgaans binnen 30 seconden (vandaar de titel) moeten worden uitgevoerd. Elke spelmodus is anders van opzet; de één is bijvoorbeeld meer gericht op RPG en de ander een pure shooter.

Op de Facebook-pagina van de game onthult Marvelous AQL dat de game een multiplayer modus en co-op voor vier spelers krijgt. Bovendien zou er exclusief voor Steam ook een editor inbegrepen zijn om je eigen maps te maken. Overigens staat er in de aankondiging van de game ook doodleuk dat niet alle genoemde uitspraken echt waar zijn. Zo wordt gezegd dat de game 999,99 dollar gaat kosten. Waarschijnlijk een matige poging tot een 1 april grap, maar dat de game er wel daadwerkelijk gaat komen op 4 april lijkt overigens wel duidelijk.

Japanse games komen wel vaker pas jaren later naar Europa en de rest van de wereld toe. Het besluit om Half Minute Hero: The Second Coming op Steam uit te brengen zou hier dan ook mee samen kunnen hangen. In Japan is de game te spelen op de PlayStation Portable, maar die hoort inmiddels ook al bij de ‘oude’ generatie consoles. Of kunnen we later alsnog een port naar de handheld of bijvoorbeeld Xbox Live verwachten?

Half Minute Hero: The Second Coming krijgt een releasedatum

Half Minute Hero: The Second Coming krijgt een releasedatum

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch