Menu Premium

GTA V is uitgesteld naar september

Gamekings Redactie 31/01/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dacht je in hartje lente je weg te gaan vinden in het criminele leven van Los Santos, dan heb je het mis. Pak je agenda er even bij, want GTA V is uitgesteld naar september. Pas in de late nazomer mag je terugkeren naar het fictieve Los Angeles. GTA V verschijnt namelijk op 17 september.

De halve, zo niet de hele, wereld kijkt reikhalzend uit naar GTA V, maar dat verlangen wordt door Rockstar nog even iets meer op de proef gesteld. In plaats van een releasedatum in de lente van 2013, wij gokten op een mei lancering, laat Rockstar ons vandaag weten dat GTA V op 17 september zal verschijnen. De reden voor het uitstellen is om extra tijd in het ontwikkelen te kunnen steken. Een legitieme reden, al zeg ik het zelf. Ondanks dat ik niet graag met clichés loop te strooien, is het zeker belangrijk bij een open wereld game als GTA V dat alles goed werkt en daarom kan het nooit erg zijn dat hier meer tijd in wordt gestoken. Bovendien kunnen we er wel bijna blind op vertrouwen dat Rockstar straks in september een high-quality game aflevert.

Er staat veel op het spel voor Rockstar: hoe blijf je (misschien wel) de belangrijkste gameserie ooit verbeteren? Die extra maanden moeten we Rockstar dan ook maar gunnen. Bovendien is het niet de eerste keer dat Rockstar de lancering van een GTA game heeft moeten uitstellen. Dat gebeurde met GTA IV ook al. Deze game stond namelijk in eerste instantie gepland voor 16 oktober 2007, maar werd uiteindelijk uitgebracht op 29 april 2008. En het was het wachten waard, toch?

GTA V is uitgesteld naar september

GTA V is uitgesteld naar september

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch