Menu Premium

GTA 6: wél in ontwikkeling, maar géén project Americas

JeffreyHage 26/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

GTA 6′ Project Americas gerucht is nep. Dat meldt insider Tom Henderson op Twitter. De roep om een nieuwe port van Rockstars parel wordt steeds luider en luider. Eerder al kwam naar buiten dat GTA V met een remaster zijn derde generatie in kan gaan, maar fans willen meer. Logisch dus dat geruchten de ronde doen over alles rondom de game. Maar Project Americas (waar je straks meer over kan lezen), dat wordt het volgens Henderson in ieder geval niet.

Map GTA 6 Project Americas

Eerder dit jaar leek er via internet afvoerputje 4chan een kaart van de nieuwe GTA uit te lekken. Deze kaart (wat niet meer was dan een blurry top-shot van een eiland) komt volgens de gebruikers van 4chan overeen met de straten van Miami. Dit is natuurlijk olie op het vuur, waardoor de Project Americas geruchten werden geboren. Men ging er dankzij de foto en de overeenkomst met Miami direct vanuit dat GTA 6 een geïnspireerde kopie ging worden van de stad in Florida. En dit is ook niet zo gek als je je bedenkt dat GTA V een map had die geïnspireerd was op Los Angeles. Uit de tweet van insider Tom Henderson blijkt echter dat deze geruchten de prullenbak in mogen.

‘Smoke and mirrors’

80% van de geruchten is volgens Tom Henderson smoke and mirrors, wat betekent dat er niets van klopt. Dit geeft zelfs reden voor meer speculatie, want stel dat de volgende GTA zich helemaal niet in Amerika af gaat spelen? Dat is uiteraard ook nog steeds mogelijk, net als de mogelijkheid van een vrouwelijk hoofdpersonage. De game is echter – zoals eerder al werd bevestigd – wel in ontwikkeling. Een release zit er alleen voorlopig nog niet in, aangezien vorig jaar de geruchten pas werden bevestigd dat er aan de game werd gewerkt. GTA VI komt er dus aan, maar wanneer en wat dan precies is nog niet duidelijk

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch