Menu Premium

Google werkt aan een Steam port voor Chrome OS

Reilly 19/01/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

In een gesprek met Android Police heeft Google laten weten dat ze bezig zijn om Steam te porten naar Chrome OS. Valve, het bedrijf achter Steam, helpt hier mogelijk aan mee.

Chrome OS

Chrome OS wordt ontwikkeld door Google en is het besturingssysteem voor Chromebooks. Chromebooks zijn doorgaans goedkope netbooks (alhoewel er uitzonderingen zijn) die voornamelijk gebruikt worden om “in de cloud” te werken. Omdat daar in principe geen krachtige hardware voor nodig is, kunnen deze machines dus goedkoop verkocht worden. Hier staat echter tegenover dat ze dus niet geschikt zijn om lokale applicaties te draaien die grafische kracht vereisen.

Veel Chromebooks hebben ook support voor het installeren van Android apps, en op die manier is het dus al mogelijk om Steam’s Android app te installeren. De Android app kan echter niet gebruikt worden om games mee te spelen. De port waar Google aan werkt staat hier echter los van en hiermee zul je dus wel games kunnen spelen. Althans…ervan uitgaande dat de hardware in je Chromebook het spel natuurlijk aan kan.

Valve heeft ook een Steam Link app, dat los staat van de Steam app. Steam Link stelt je in staat om games vanaf je PC te streamen naar het apparaat waar Steam Link op geinstalleerd staat. Dit stelt je dan wel al in staat om zware games op je Chromebook te spelen. Je bent wel afhankelijk van een sterk internet netwerk en je zult altijd met latency te maken hebben.

Linux op je Chromebook

Sommige Chromebooks bieden naast Chrome OS ook de mogelijkheid om een ander besturingssysteem te installeren: Linux. Deze optie bevindt zich nog in de Beta fase. Mocht je avontuurlijk zijn kun je ook op die manier nu al Steam installeren. Uiteraard is dit wel onderhevig aan enige technische kennis en is er geen officiële support. Verwacht dus in de meeste gevallen geen soepele ervaring.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch