Menu Premium

Google kondigt nieuwe gamestreamingdienst Stadia aan

Hylke Haagsma 19/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Google had het al aangekondigd, vandaag zou het mega-bedrijf bekend maken hoe ze de game-industrie op stelten zouden zetten. Op de GDC in San José deed Google hun gameproject uit de doeken. Zoals verwacht gaat het om een gamestreamingdienst genaamd Google Stadia. Met Stadia kun je blockbuster games streamen naar alle apparaten. Denk daarbij niet alleen aan je tv, maar ook aan je telefoon of tablet. Wat Google tijdens de presentatie liet zien was best indrukwekkend. Assassin’s Creed Odyssey werd vloeiend van telefoon naar laptop, naar pc en naar de tv gewisseld. Dankzij de 10.7 terraflops (meer dan de Xbox One X en de PlayStation 4 Pro) moet de grafische kwaliteit hetzelfde blijven.

10.7 harde terrafloppers = Xbox One X + PlayStation Pro

De technologie zou met alle soorten controllers moeten werken, maar er komt ook een eigen Stadia controller met een ingebouwde Google assistent. Deze controller is via Wifi verbonden aan de game. Zo weet de Stadia controller vanzelf op welk apparaat je aan het spelen bent.

Klik op een YouTube-filmpje en speel direct de game…

Aan het begin van de levenscyclus van de Stadia ondersteunt Google een 4K-resolutie en 60 frames per seconde. In de toekomst moet dat worden opgevoerd naar 8K en 120 fps. Doom Eternal is een game die vanaf de lancering van de Stadia speelbaar gaat zijn. Binnen een paar weken had iD Software de game klaar voor Stadia. Uniek is de mogelijkheid om op Youtube een video van een game te kijken en dan de game op te starten door simpelweg op het filmpje te klikken. Met Stadia kun je games direct spelen, je hoeft ze niet te downloaden. Geen laadschermen, niks. Google vertelde dat Stadia ervoor zorgt dat iedereen kan gamen op alle mogelijke platformen en dat het zo simpel moet zijn als het delen van een link. De kracht van de datacenters van Google zogen hiervoor. De techniek achter Stadia is volgen Google zo krachtig dat er Battle Royale met 1000 man in één match mogelijk is.

Morgen gaan we in een video-item dieper in op de materie. We laten nu alles even bezinken. Wat denken jullie van Stadia? Het zijn inderdaad vooralsnog veel ideeën en vergezichten. Maar is dit de toekomst van gaming? Gaat Google een serieuze partij zijn in de strijd om de gamer? Laat het ons weten in de comments en vergeet daar ook niet al je vragen te stellen! Die pakken we dan morgen mooi mee in de video.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch