Menu Premium

Google onthult met Jade Raymond “The future of gaming” op GDC 2019

Koos Mooten 13/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat Google al een gelange tijd aan nieuwe gaming hardware en software werkt is geen geheim. Maar wat het allemaal precies in gaat houden is nog niet duidelijk. Gelukkig komt daar op dinsdag 19 maart een einde aan wanneer Google in een keynote op de GDC hun visie op de toekomst van gaming deelt.

Project Stream

Afgelopen week toonden wij al beelden van een gepatenteerd controller design van Google. Waar deze controller precies voor gaat dienen is nog onduidelijk. Wat we wel zeker weten is dat er een streaming service aan zit te komen a la GeForce Now en PlayStation Now, Google was dit vorig jaar al aan het testen met Assassin’s Creed Odyssey in een Chrome browser. De streamingdienst zou het vervolgens op bijna elk device in de wereld moeten doen of het nu om een PC, telefoon of tablet gaat.

Wie gaat de strijd om streaming winnen?

De streaming dienst zal echter wel gigantische concurrentie ondervinden, zo zijn er al flink wat grote partijen die al bezig zijn met dergelijke services. We hebben inmiddels GeForce Now, PlayStation Now, Project xCloud (Xbox) en EA Acces Premier naast een flink aantal kleinere alternatieven.

Traditionele hardware

Naast een streamingdienst zouden er ook geruchten te ronde doen van een daadwerkelijk stukje hardware. Of het simpelweg om een streamingbox gaat in de vorm van een chromecast of een full-fledged krachtpatser a la de traditionele consoles zoals we die kennen.

Jade Raymond joins the fight!

In ander, maar nog steeds gerelateerd, nieuws. Jade Raymond zal Google gaan vergezellen on-stage bij de onthulling. De oud-Assassin’s Creed en EA Motive baas kondigden onlangs haar nieuwe functie aan in een bericht op Twitter: “I’m excited to finally be able to share that I have joined Google as VP”. Hiermee toont de zoekgigant toch wel aan dat het meer is dan een zoveelste gaming side-project.

De keynote zal op 19 maart om 18:00 uur live gestreamed worden, mis het dus niet!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch