Menu Premium

Google patent onthult nieuwe controller voor streamingdienst

Hylke Haagsma 11/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er waren eerder al geruchten over een mogelijke game streamingdienst van Google. En nu lijkt daar door een nieuw ontdekt patent dan ook een controller bij te komen.

De Google controller

Het patent zelf is bedoeld voor een notificatiesysteem voor de controller dat een speler op de hoogte brengt wanneer een game nu beschikbaar is, of dat een gebruiker een uitnodiging, een statuskans op een scorebord of een chatverzoek van een andere speler heeft ontvangen.

Maar met het patent komen ook verschillende tekeningen die laten zien hoe de controller eruit kan gaan zien. Dit met een setup met twee joysticks, schouder- en triggerknoppen en directionele d-pad- en gameplay-knoppen. De tekeningen bevat ook iets wat lijkt op een microfoonknop, wat ook zou kunnen wijzen op een of andere compatibiliteit met stemassistenten.

Google Controller

“Gather Around”

Op 19 maart om 10:00 uur lokale tijd (dat is 19:00 in Nederland) word er door Google een presentatie gehouden. Er zijn verder geen details bekend over de inhoud van deze presentatie. Google kwam met de zin “Gather around” en een afbeelding met licht aan het eind van een donkere gang.

Tijdens de GDC werden vaker presentaties gegeven door Google, maar nu wordt de uitnodiging omschreven als “Google’s aankondiging”. In combinatie met de cryptische inhoud van de uitnodiging wordt er verwacht dat Google wel eens een grote aankondiging kan gaan doen.

Vorig jaar kwam Google met de aankondiging van streamingdienst Project Stream. Deze maakt het mogelijk om games te streamen via de Google Chrome-browser.

Een nieuwe Google-console?

Volgens Kotaku is Google van plan een “agressieve” zet te doen door de streamingdienst in combinatie met eigen hardware in de vorm van bijvoorbeeld een console op de markt te brengen. Geruchten wezen op een nieuwe console met de codenaam ‘Yeti’ waar de streamingdienst op kan worden gedraaid. Mogelijk gaat Google een Netflix-achtige dienst aanbieden, waarbij games kunnen worden gestreamd naar bijvoorbeeld pc’s, smartphones, tablets en wellicht een eigen apparaat. Je kunt het vergelijken met Xbox Gamepass, maar die kun je voorlopig alleen nog gebruiken op je pc en de Xbox One. Mogelijk gaat Google hier Microsoft dus een stapje voor zijn…

Google is al langer bezig met de game-industrie. Volgens verschillende berichten was Google ook van plan om Twitch over te nemen. Amazon was ze daarmee net voor. De Game Developers Conference is van 18 tot 22 maart in San Francisco.

Staan jullie te springen voor een game-streaming-dienst van Google? En zou je een console van Google ook wel zien zitten? En hoe denk je dat deze nieuwe controller in de hand ligt?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch