Menu Premium

‘Google komt in 2018 met eigen console en streamingdienst’

Koos Mooten 07/02/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Google lijkt dit jaar zijn eerste echt stappen te gaan zetten in de videogame industrie. Het grote technologiebedrijf zou namelijk een eigen console willen lanceren én een gaming streamingdienst die zou moeten werken met een Chromecast.

Het project is al twee jaar in ontwikkeling bij de zoekmachinegigant en staat onder leiding van Mario Queiroz (vice-president product marketing) en Majd Bakar (vice-president van engineering).

Grote concurrentie in streamingdiensten

De streamingdienst waar Google aan zou werken zou gaan onder de projectnaam ‘Yeti’. De dienst zou vergelijkbaar moeten zijn met diensten zoals GeForce Now van Nvidia en PlayStation Now van Sony. De console met Google controller had vorig jaar al uit moeten komen maar werd vanwege onbekende redenen uitgesteld.

Streamingdiensten, niet te verwarren met Twitch of YouTube Gaming, worden steeds populairder. Door stijgende internet snelheden en betere verbindingen wordt het een steeds toegankelijkere manier van gamen zonder direct krachtige hardware aan te hoeven schaffen. Ook Microsoft heeft via Phil Spencer aangegeven de komende jaren deze markt te willen betreden.

Volgens de website The Informant zou het bedrijf in gesprek zijn met meerdere grote partijen binnen de games industrie, maar welke dat precies zijn is niet duidelijk. Ook is het niet duidelijk of zij direct voor het platform gaan ontwikkelen.

Jarenlange geruchten over Google Android console

Er gaan al jaren geruchten dat de tech gigant plannen heeft om de videogames markt te betreden via een Android console. Maar, echter door onvoldoende steun vanuit de top van Google is het er nooit van gekomen. Hierdoor zouden al meerdere gaming projecten gesneuveld zijn. Of project Yeti ook gebruik zal maken van het Android besturingssysteem is niet duidelijk.

Dat de zoekgigant gaming serieus wil nemen lijkt wel duidelijk doordat het bedrijf de afgelopen maand video-game veteraan Phil Harrison heeft aangenomen. Harrison heeft gecombineerd al meer dan 20 jaar ervaring bij zowel Sony PlayStation als Microsoft Xbox.

Google heeft aangegeven niet te zullen reageren op geruchten en wil het bestaan van Yeti dan ook niet bevestigen.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch