Menu Premium

Godfall is de eerste officieel aangekondigde PlayStation 5 game

Dennis 13/12/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De next-gen consoles zijn in aantocht en de eerste game-aankondigingen voor deze consoles komen dan ook langzaam binnen. Waar de nieuwe Xbox Hellblade II heeft, heeft de PlayStation 5 Godfall als nieuw aangekondigde next-gen game. En we hebben zelfs al de eerste beelden!

Console-exclusive

Uitgegeven door Gearbox en ontwikkeld door Counterplay Games zal deze next-gen game rond de feestdagen van 2020 voor zowel de PS5 als de PC (via de Epic Games Store) uitkomen. Dit betekent dat Godfall tenminste tijdens de launch een console-exclusive zal zijn. Gearbox heeft echter al wel aangekondigd dat de Epic Games Store exclusiviteit voor slechts een periode van 12 maanden zal zijn. Hierna zal de game hoogstwaarschijnlijk ook via Steam en/of andere PC-winkels te verkrijgen zijn.

Of deze exclusiviteitsperiode ook voor de PlayStation 5 geldt is echter niet bekend. Op hun eigen website spreekt Counterplay Games echter wel over “next-gen Consoles” in de meervoud. Dus wie weet of de game later ook naar andere platformen zal komen.

Godfall is een “looter-slasher”

Counterplay Games is niet een heel bekende ontwikkelaar. De enige voorgaande game van deze studio is de card-game Duelyst, maar deze nieuw titel belooft toch iets heel anders te worden. Het lijkt hier op het eerste gezicht namelijk meer om een soort third person melee Borderlands te gaan die je zowel alleen, met zijn tweeën, of met drie personen kunt spelen. De ontwikkelaar zelf noemt het een “loot-driven action RPG” met “third-person real-time melee combat”. Oftewel; een “looter-slasher”.

Wat vinden jullie? Maakt deze reveal trailer je al een beetje warm om straks met vrienden lekker in next-gen te gaan looten? Of laat het je tot nu toe echt helemaal koud?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch