Menu Premium

Geschrapte ideeën voor GTA V keren mogelijk terug in GTA Online

Karim Shehata 02/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bij het ontwikkelen van een game komen altijd erg veel brainstorm-sessies kijken. Iedereen legt wat ideeën op tafel, waardoor de game die ontwikkeld gaat worden langzamerhand een achterliggende gedachte begint te krijgen. Dit was natuurlijk ook het verhaal bij Grand Theft Auto V, welke tot één van de toppers van 2013 gerekend mag worden. De multiplayer-variant van deze titel, die door het leven gaat als Grand Theft Auto Online, kende erg veel problemen, maar staat na een hobbelige lancering in oktober inmiddels als een huis. Dit brengt Rockstar op goede gedachtes, want de geschrapte ideeën voor GTA V keren mogelijk terug in GTA Online.

De ideeën die dus niet door de eerdergenoemde brainstormsessies zijn gekomen, zou je dus zomaar binnenkort kunnen verwachten in GTA Online. Dit zegt de art director van Rockstar North, Aaron Garbut, in een interview. “Het is moeilijk om de originele visie achter GTA V te herinneren”, begint Garbut. “We hebben altijd een erg sterke basis staan voor een titel, maar vanaf de eerste dag evolueert dit idee en krijgt het steeds meer vorm. Het eerste idee achter een titel is altijd erg ruw”, geeft Garbut aan.

Rockstar North wist wel meteen al dat het met drie personages aan de slag wilde gaan in Grand Theft Auto V. Ook werden meteen de hoofdpersonages voor de grootse titel beslist en werd meteen gekozen voor het semi-realistische sfeertje die de game met zich meedraagt. Zoals gezegd zijn er natuurlijk ook ideeën die de game niet hebben gehaald, maar Aaron Garbut zegt dat veel van deze ideeën zeker nog niet op de brandstapel liggen. “Wat ik geweldig vind aan GTA Online is dat de game niet langer meer statisch is. We kunnen zoveel content toevoegen als dat wij en de gamer nodig vinden.”

Aaron Garbut vindt het vooral helemaal geweldig dat de gamers tegenwoordig door middel van het internet overal over mee kunnen beslissen. “Door verschillende fora en andere social media hebben we erg veel contact met de gamers. Hierop zien we al snel wat zij willen, maar ook vooral wat zij juist helemaal niet willen zien in bijvoorbeeld GTA Online.”

Zonder deze uitspraken zag de toekomst van GTA Online er overigens sowieso al goed uit. De grote heists uit de singleplayer moeten dit jaar speelbaar gaan worden in de multiplayer, terwijl Rockstar nu al regelmatig content toevoegt aan de titel. Wanneer en of we daadwerkelijk wat geschrapte ideeën uit GTA V terug gaan zien in GTA Online is voorlopig nog onbekend. Ook worden er geen specifieke voorbeelden genoemd, maar dat horen we waarschijnlijk snel genoeg.

Geschrapte ideeën voor GTA V keren mogelijk terug in GTA Online

Geschrapte ideeën voor GTA V keren mogelijk terug in GTA Online

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch