Menu Premium

Gerucht: Project Scarlett ligt op 6 november 2020 in de winkel

Jan Johan Beldrok 12/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Aanstaand weekend is het X019 in Londen. Xbox trapt het festijn op donderdagavond 21:00 uur af met een, hopelijk lekkere, Inside Xbox. In deze show worden een groot aantal nieuwe games gepresenteerd. Alhoewel hier vrijwel zeker geen Project Scarlett-titels bij zullen zitten, denken veel analisten dat Phil Spencer tijdens de presentatie wel de releasedatum van de nieuwe console bekend gaat maken. Het lullige is alleen, als we het gerucht mogen geloven, dat de releasedatum mogelijk al op straat ligt. Dat zou namelijk vrijdag 6 november 2020 zijn.

PlayStation 5 gaat waarschijnlijk paar weken na Project Scarlett uitkomen

Het “lek” komt tot ons via Twitter en wel via het account van insider PSErebus. Dit heerschap postte gister een bericht waarin hij beweerde dat “Xbox Project Scarlett de krachtigste console op aarde wordt wanneer het op 6 november 2020 wordt gelanceerd”. Xbox zou met het aankondigen van een echte harde datum het officiĆ«le startschot geven van de nieuwe ‘consolewars’. Van de PlayStation 5 weten we dankzij een interview in Wired momenteel immers niet meer dan dat deze rond Kerst 2020 gaat uitkomen. En de geschiedenis leert dan dat dit vrijwel zeker ook een datum in november is. Twee nieuwe consoles die binnen een of twee weken van elkaar uitkomen, dat gaat weer een bloedbad opleveren. Net als bij de PS4 en de Xbox One die een week van elkaar in de winkels verschenen.

PSErebus heeft eerdere releasedata altijd correct voorspeld

Hamvraag is natuurlijk of we deze meneer op zijn woord mogen geloven. Een vaatje zout heb je sowieso altijd nodig als je posts op social media als nieuwsbron gebruikt. PSErebus heeft in het verleden echter al meerdere releasedata correct aangekondigd. En dat geeft hem dus een zekere geloofwaardigheid. En dan krijgen we dus mogelijk de release van twee nieuwe consoles binnen korte tijd. Spektakel gegarandeerd, want je gaat niet twee consoles in een maand kopen. Toch…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch