Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Hot Topic: de strijd tussen PlayStation 5 en Xbox Project Scarlet

16/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een nieuw item, maar er wordt meteen uitgepakt. Hot Topic is een item waarin we onderwerpen bespreken die op de redactie onderwerp van gesprek zijn. Nu iedereen wat meer weet over de Xbox Project Scarlet en (vooral) over de PlayStation 5, kan er eens flink over gediscussieerd gaan worden. JJ, Skate en Boris bespreken de informatie die op dit moment naar buiten is gekomen en delen hun verwachtingen.

PlayStation nam zijn tijd

En dat is een understatement. We zullen nooit weten hoe lang het nog had geduurd voordat we een releasedatum en andere informatie hadden gekregen als Playstation-baas Shawn Layden niet was vertrokken. Afgelopen maand werd pas bekend dat de nieuwe console eind 2020 uit gaat komen. Net zoals Project Scarlet. Xbox had echter al wat meer informatie gedeeld. PlayStation nam zijn tijd, maar gelukkig hielden ze wel rekening met onze toekomstplannen en hebben ze zowel qua hardware als qua software flink wat bekendgemaakt. Want dan kan er namelijk een beetje vergeleken worden. Zo gaat bijvoorbeeld de PS5-controller flink verandert worden en zijn er nog een paar andere hardware-nieuwtjes die interessant zijn.

Xbox moet toeslaan

Op hardware gebied gaat dit (ondanks dat ze beide dezelfde power lijken te gaan krijgen) waarschijnlijk wel lukken. De grote vraag is op dit op software-gebied ook gaat lukken. Dit is namelijk het gebied waar PlayStation Xbox de afgelopen jaren heeft verslagen. PlayStation gaat met een nieuwe en verbeterde controller komen waar veel veranderingen aan worden aangebracht. Daar waar PlayStation wel zeker is van een prima line-up qua games, zal Xbox nog flink moeten ploeteren om games op het lijstje van de nieuwe console te krijgen. Er zijn nu een paar mensen vertrokken bij Halo: Infinite, de grote release game van de nieuwe console, waardoor ook daar weer genoeg uitdagingen liggen. Denken Skate, Boris en JJ dat Xbox de console war dit keer gaat winnen? Of gaat PlayStation op basis van content weer de betere console zijn?

Deze video is mede mogelijk gemaakt door gcorelabs.com

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch