Menu Premium

Gelekte documenten tonen dat EA speler in FIFA écht naar FUT pusht

JeffreyHage 27/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

CBC nieuws heeft een aantal opzienbarende documenten van een EA insider in handen. In deze documenten valt af te lezen dat EA in FIFA 21 doelbewust spelers naar FUT leidt. En daarmee feitelijk naar de micro transacties. Dat een publisher van videogames geld wil verdienen, is uiteraard niets nieuws, maar EA’s positie omtrent microtransacties maakt dit nieuws wel soort van ‘schokkend’. De microtransacties waar het om draait zijn en waar veel om te doen is, zitten namelijk enkel in de FUT mode. Daar kun je packs kopen waarmee je ad random spelers scoort. O.a. de Belgische en Nederlandse regeringen hebben deze transacties al als gokken bestempeld. Wat betekent dit nieuws voor EA?

EA en de FUT Packs

EA heeft altijd bij hoog en laag ontkent dat de FUT Packs iets met gokken te maken hebben. In 2019 zeiden ze dat de FUT packs een ‘verrassing’s mechanic’ zijn. Bovendien waren ze ‘ethisch verantwoord en best grappig’. In een interview van dit jaar nog zei Peter Moore, ooit baas bij EA, dat FIFA’s microtransacties niets weg hebben van gokken. Hij beriep zich verder op de inkomsten van FIFA als verdediging. Volgens hem zorgden de inkomsten van FUT er enkel voor dat FIFA nog steeds een populaire game is.

Wat blijkt uit de documenten

De EA insider vertelt aan CBC echter een heel ander verhaal. “Players will be actively messaged and incentivized (gestimuleerd, red) to convert throughout the summer. FUT is the cornerstone and we’re doing everything we can to drive players there,” aldus een insider. Een ander vertelt “a welcoming experience” in samenwerking met “Updated [FIFA Ultimate Team] Welcome Pack content to kick-start experience so new players can hit the ground running.” Oftewel: FIFA en EA stimuleren fans om FUT packs te kopen. Vooral vanwege het enorme geld wat FIFA en EA met die packs verdienen, waar over het algemeen niets mis mee is. Ware het niet dat de trekking van de FUT packs puur geluk is en pay to win. Bovendien zeggen de documenten dat de rest van FIFA er eigenlijk niet toe doet en alles draait om spelers naar FUT te krijgen. Wat je goed terugziet in de updates van modes als bijvoorbeeld Seasons en Career En dat maakt deze kwestie wat ons betreft wat wrang.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch