Menu Premium

Nog geen teken aanpassing controversiële Assassin’s Creed Odyssey DLC in februari

Hylke Haagsma 15/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

In de update van februari voor Assassin’s Creed Odyssey is niks te vinden over een aanpassing van de controversiële verhaallijn in de DLC Legacy of the First Blade. De ophef rond de DLC genaamd Shadow Heritage, waarin je een baby verwekte binnen een hetero-relatie, deed Ubisoft zijn excuses aanbieden en de belofte doen dat ze het zouden aanpassen. In de update voor februari is echter nog geen resultaat te zien. Ubisoft lijkt meer tijd nodig te hebben.

Gedwongen romance

Afgelopen maand gaf Ubisoft aan dat ze het einde zouden aanpassen van de DLC. Dit vanwege het feit dat je werd gedwongen om een hetero-beschuitje te eten met een ander personage. Dit resulteerde vervolgens in een baby. Een eventuele keuze voor een homoseksuele relatie die je eerder in de base-game had gemaakt, maakte niets uit voor deze uitkomst. Ubisoft gaf aan dat ze iets met de feedback zouden doen. Dit tijdens het proces van het maken van de derde en laatste Story DLC. Hier moet nog wel een releasedate voor worden aangekondigd.

Excuses vanuit Ubisoft

Creative Director van Assassin’s Creed Oddyssey, Jonathan Dumont, reageerde eerder op de kritiek en bood hierbij zijn excuses aan. “Met het lezen van de reacties van spelers over onze nieuwe DLC voor Legacy of the First Blade, Shadow Heritage, willen wij onze excuses aanbieden aan spelers die teleurgesteld zijn in de relatie die hun personage is aangegaan. De bedoeling van het verhaal was om uit te leggen hoe de bloedlijn van jouw personage van invloed was op de Assassins, maar eenmaal kijkend naar jullie reacties is het duidelijk dat we de plank hebben misgeslagen”,vertelde Dumont destijds.

Shadow Heritage is beschikbaar als onderdeel van de Assassin’s Creed Odyssey DLC legacy of the First Blade. De uitbreiding is verkrijgbaar via de Season Pass op de PC,Xbox One en PlayStation 4.

Eerder deze week is bekend geworden wanneer de remastered versie van Assassin’s Creed 3 uit gaat komen. Zou Ubisoft nog actie gaan ondernemen?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch