Menu Premium

Geen Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered in Russische PS Store

Dansky 01/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Niet iedereen kon delen in alle vreugde die gisteren ontstond toen Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered erg rap werd aangekondigd en gereleased.

De 2009 controverse

Je kon hier natuurlijk op zitten wachten. Toen de geruchten naar buiten kwamen dat er files van Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered waren gevonden was iedereen laaiend. Modern Warfare 2 is misschien wel de parel der parels die de Call of Duty reeks rijk is. Dit komt door de singleplayer, we voelen collectief nog steeds de pijn van het verraad, en de multiplayer, die wordt gezien als dé beste multiplayer van de reeks. De controverse is echter niet omdat de game zo goed is ontvangen.

Remember, no Russian.

Nee de controverse begon in 2009 door het level No Russian. Voor de vorm nog even een kleine opfrisser voor diegene die er toen niet waren. In het level ‘moet’ je op een vliegveld meedoen met een terroristische aanslag. Moet staat hier tussen aanhalingstekens want je moet helemaal niks. De objective zegt zelfs ‘Follow Makarov’s lead’. Maar afijn. De bekende uitspraak “Remember, no Russian” heeft betrekking op het feit dat er geen Russisch gesproken mocht worden want anders zou men weten dat de terroristen Russen zijn.

Hierdoor werd de game aangepast voor een aantal landen. Door deze aanpassing kon je het level skippen. Maar alle ogen waren natuurlijk op Rusland gericht. In eerste instantie zou de game niet eens worden uitgegeven. Dit bleek achteraf toch niet het geval: de game kwam alleen uit op de PC en het level was geschrapt. Want, zo stelde Activision Blizzard toentertijd:

Other countries have formal ratings boards that we regularly work with. However, Russia does not have a formal ratings entity. As a result, we chose to block the scene after seeking the advice of local counsel

De 2009 controverse: Campaign Remastered

Weer terug naar de hedendaagse tijd. Naast dat de game een timed-exclusive is voor de Playstation fans is er ook nu weer veel te doen om de Russische release van Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered. Je kon het waarschijnlijk al raden maar ook met de remaster gaat Rusland niet akkoord. Het hele spel is zelfs niet te koop in de Playstation Store zo meldde de Russische Twitter pagina van Call of Duty.

Vertaling via Google: Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered is a completely fictional 2009 campaign, recreated in HD quality. SIE decided not to sell the game in the Russian PS Store. We look forward to the release of the game in digital form for the PC in Battle.net and on Xbox consoles

Tja, zat er natuurlijk dik in. Als de game niet uit kwam op de Playstation in 2009, waarom nu dan wel? Daarnaast vallen twee dingen meteen op. Ten eerste hebben ze het helemaal niet over de missie No Russian. Sterker nog: ze geven niet eens een reden waarom de game niet wordt verkocht.

Ten tweede wordt er alleen gesproken over de PS Store. Het lijkt erop dat het plan voor een verkoop op de PC en Xbox nog steeds in het verschiet ligt. Waarom nou wel de Xbox en niet de Playstation moet nog blijken. Dat de PC genoemd wordt is niet zo gek want de PC geeft gamers veel meer vrijheid in het modden en downloaden van de game. Als ze de game niet verkopen wordt ‘ie wel gedownload en daar wordt natuurlijk geen geld aan verdient.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch