Menu Premium

Gears of War: Judgment komt uit op 19 maart

Gamekings Redactie 16/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft heeft vandaag bevestigd dat Gears of War: Judgment uitkomt op 19 maart 2013. Het bedrijf spreekt zich uit in reactie op een uitspraak van Epic Games director, Rod Fergusson, die het nieuws eerder dit weekend bekend heeft gemaakt.

Gears of War: Judgment is een prequel op de eerste drie delen van de franchise. Je wordt neergezet in de directe nasleep van Emergence Day a.k.a. E-day a.k.a. de-moeder-aller-gebeurtenissen-in-het-Gears-of-War-universum. Jij volgt Kilo Squad, onder leiding van Damon Baird en Augustus Cole, om de stad Halvo Bay te redden uit de handen van de kwaadwillende vijand. Uiteindelijk is het natuurlijk gewoon een reden om stuiterend op de anabolen in de modder te mogen spelen met je speelgoed, een tijdsverdrijf waar veel gamers niet vies van zijn getuige het succes van de reeks.

De multiplayer van Gears of War wordt ook uitgebreid, onder andere met de nieuwe competitieve modus: OverRun, waarin Locusts en COG-soldaten de wapens tegen elkaar oppakken. Ook het wapenarsenaal zelf zal worden uitgebreid, zo is bevestigd.

De release van Gears of War: Judgment op de Xbox 360 komt zo overigens regelrecht tegenover de release van God of War: Ascension op de PlayStation 3 te staan. Toeval of niet, het heeft er op zijn minst de schijn van dat hier een strategische opzet in het spel is. Duidelijk moge zijn dat we voor de weg naar wereldvrede nog altijd niet bij deze mensen hoeven aan te kloppen. Maar wat zal het ook? Wie zit er nou te wachten op bloemetjes wanneer bloed, modder, dood en verderf zoveel leuker is?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch