Menu Premium

Garry Newman’s Rust alpha is voor iedereen speelbaar

Karim Shehata 17/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Valve zette in 2004 het first-person shooter genre op z’n kop met Half Life 2. Niet alleen de game, maar ook de vele modificaties die door gamers zelf werden gemaakt, werden goed ontvangen. Veel creatieve gamers gingen dus aan de slag in de Source Engine om schitterende ‘mods’ te maken, met Counter Strike voor de eerste Half-Life game als het bekendste voorbeeld. Ook Garry Newman zat niet stil, want hij kwam in 2004 met Garry’s Mod voor Half-Life 2. Hiermee maakte hij van Half-Life 2 een sandbox game, maar omdat dat alweer een tijdje geleden is, is het tijd voor iets nieuws uit de stal van Newman. De man is bezig met een nieuwe game die je zelfs al kunt spelen, want Garry Newman’s Rust alpha is voor iedereen speelbaar.

De game heeft op dit moment veel weg van games als Minecraft en DayZ, maar in de uiteindelijke versie moet de game een eigen smoel hebben volgens Newman. Op dit moment kun je in Rust onder andere hout hakken, zombies en kippen het leven zuur maken en bouwen met het hout dat je gehakt hebt. Ook kun je een fakkel aansteken, waardoor je alles beter kunt zien in het donker.

Newman heeft het moeilijk met het updaten van de game, aangezien de game nu volgens hem te veel weg heeft van DayZ. Hij wil de game zoals gezegd een eigen smoel geven, en de gamer zijn eigen werelden laten bouwen. Ook gaat de bekende ‘modder’ aan de slag met de tegenstanders die je tegenkomt in Rust, want de man haat zombies. In de toekomst kun je dus een andere soort van computergestuurde tegenstanders verwachten in Rust.

Wat we van deze game moeten denken weten we nog niet, maar een mening vormen is in dezen natuurlijk niet aan mij, de nieuwsredacteur. Als je zelf een mening wilt vormen over deze game, kun je er hiermee aan de slag.

Garry Newman's Rust alpha is voor iedereen beschikbaar

Garry Newman’s Rust alpha is voor iedereen beschikbaar

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch