Menu Premium

Gamescom beurs breidt zich uit naar het Verre Oosten

Dansky 29/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Aziatische gamers, ontwikkelaars en uitgevers mogen in hun handjes knijpen want Gamescom komt naar Singapore in 2020. De gamebeurs uit Cologne behaalde vorig jaar nog een record met hun bezoekersaantal van 370.000 mensen

Gamescom Azië

Het schijnt al twee jaar in de maak te zijn maar sinds vandaag is het hoge woord eruit: Gamescom zal haar Aziatische debuut maken in Singapore. De organisator van Gamescom, Koelnmesse, heeft een partnerschap gesloten met de Singapore Tourism Board voor het organiseren van Gamescom Azië. Het evenement vindt plaats van 15 tot 18 oktober 2020 in de Suntec Singapore Convention Center.

De timing van het evenement kan volgens de Singaporese autoriteiten niet beter doordat de groei in de Aziatische markt flink doorzet. Door een Gamescom evenement in Singapore te houden brengt dit enorme mogelijkheden met zich mee voor internationale, nationale en regionale uitgevers en ontwikkelaars. Dit komt omdat het evenement enorm geschikt is als een ontmoetingsplek voor de game-industrie in Azië.

Evenementen in Singapore

Game-evenementen zijn niet vreemd in Singapore. De stadstaat heeft tal van evenementen zoals GameStart, Game and Comic Convention en Singapore ComicCon. GameStart zal het spreekwoordelijke stokje overdragen aan Gamescom om verder te gaan met het bouwen op de huidige community. GameStart zal daarbij de beurs uit Cologne ondersteunen met advies waardoor zij hopen de beurs groter en levendiger te maken dan ooit te voren.

Wat weten we al?

De beurs zal zich tot twee groepen bezoekers richten. Twee dagen zijn specifiek voor de game-industrie en drie dagen voor het publiek. Hierin zijn alle onderdelen aanwezig die men mag verwachten: e-sports, nieuwe ontwikkelingen in technologie, meet-en-greets en natuurlijk de cosplay wedstrijden.

Welke games er zullen worden getoond is nog niet bekend maar we mogen wel verwachten dat er grote titels bekend worden gemaakt. Daarnaast is de beurs voor handhelds, zoals de Playdate, een perfecte plek om zich de Aziatische markt in te zwengelen.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch