Menu Premium

Playdate is een handheld in een nieuw jasje

Dansky 23/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ooit wel eens een gedroomd van een zwengel op je handheld? Droom dan niet verder want Panic, het bedrijf achter onder andere Firewatch, is hier om jouw droom uit te laten komen met de Playdate. Na het uitbrengen van software en games heeft de studio besloten zich te wagen aan hardware.

Playdate

Op het eerste gezicht lijkt het alsof je naar een nieuwe Gameboy Pocket kijkt maar niets is minder waar. De Playdate is een gloednieuwe handheld met een zwart-wit scherm, D-pad, A en B knop, Wi-Fi, Bluetooth, USB-C ingang, een audio output en, last but not least, een zwengel.

En nu horen wij je denken: met die zwengel hoef je de Playdate nooit aan de oplader te hangen! Niets is minder waar: je gebruikt de zwengel niet om de Playdate aan te zwengelen of op te laden. De zwengel is een extra controller waarvan de games die je speelt op de Playdate gebruik kunnen maken. Sommige games zullen veel gebruik maken van de zwengel, bijvoorbeeld in Crankin’s Time Travel Adventure waarin je de tijd voor- of achteruit kan laten gaan, en andere games zullen er geen of weinig gebruik van maken.

Niet onbelangrijk: de games

Naast de onconventionele zwengel is ook de manier van games verkrijgen anders dan gewend. De Playdate komt met een seizoen van games: twaalf games verdeeld over twaalf weken. Deze games worden door Panic iedere week uitgebracht. Zodra er een nieuwe game beschikbaar is gaat er een lampje knipperen op de Playdate zodat de gebruiker weet dat er een nieuwe game klaar staat om te spelen.

Er is tot nu toe weinig bekend over de twaalf games die Panic uit gaat brengen op de Playdate. Vier titels zijn in ieder geval wel bekend: Zipper, Crankin’s Time Travel Adventure, Executive Golf DX en 360. Of er na het eerste seizoen games nog meer seizoenen zullen volgen is nog niet bekend gemaakt.

Weer eens wat anders

Een handheld die wat nieuws probeert met haar controller en de manier waarop games worden uitgebracht. Wij zijn erg benieuwd hoe goed de Playdate het gaat doen als deze uitkomt in begin 2020 voor $149 inclusief het eerste seizoen van twaalf games.

Zal dit de handheld markt nieuw leven in blazen? Ga jij deze handheld aanschaffen? Laat het ons weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch