Menu Premium

Gamers melden licentie issues dankzij PlayStation Now

Reilly 07/12/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat de PlayStation Now service de gemoederen hoog kan doen oplopen wisten we al. Hoewel de service wat technische mankementen heeft (geen surround sound, maximale resolutie van 720p), komen de laatste week echter wel wat ernstigere berichten naar buiten. Op Reddit melden namelijk meerdere gamers dat ze licentie problemen zijn tegengekomen, waardoor ze bijvoorbeeld geen games konden aanschaffen. Zet je schrap, want het is een vrij verwarrend verhaal!

PlayStation Now != PlayStation Plus

Het meeste geklaag gaat over PlayStation Now in combinatie met PlayStation Plus. PlayStation Plus is een betaalde maandelijkse abonnement, waar je bijna altijd voor zult moeten betalen als je met je PS4 online wilt gamen. Afgezien van dit privilege (*kuch*) kun je met PlayStation Plus echter ook maandelijks een aantal “gratis” games claimen, die je vervolgens kunt spelen zolang je abonnement actief is. Tenminste…als diezelfde game niet ook in de PlayStation Now bibliotheek is en je die game niet al op die manier hebt gedownload. Zelfs niet als je de game alweer van je harde schijf hebt verwijderd, of als je PlayStation Now abonnement is verlopen. Staat die game met een lekkere korting te koop in de PlayStation Store? Helaas, ook die kun je niet aanschaffen.

Andersom is hetzelfde probleem ook aan de hand. Heb je een game via PS Plus gedownload, maar is je PS Plus abonnement niet meer actief? Dan kun je diezelfde game ook niet meer via PS Now downloaden, of via de PS Store aanschaffen.

De Database

De reden hiervoor zit hem in het (gebrekkige) licentie systeem van PlayStation. Zodra je een digitale licentie van een game hebt, blijft die licentie aan je account verbonden. Of je de game nou hebt verwijderd of niet, die licentie blijf je houden. De database van PlayStation maakt geen onderscheid op basis van de bron van die licentie (PS Store, PS Now, PS Plus). Het systeem ziet simpelweg dat je de licentie al bezit en dus niet de licentie nog een keer kunt verkrijgen. Handig als je de game hebt aangeschaft via de PS Store…niet zo handig als je hem via PS Now of PS Plus hebt verkregen.

En dan is er nog een gebruiker die het nog bonter weet te maken. Hij zegt dat hij GTA:V wilde proberen met PS Now. Hij cancelde zijn abonnement en kocht GTA:V in de PS Store, om vervolgens de melding te krijgen dat zijn licentie niet gevalideerd kon worden. Doei geld, doei game. Zit je dan met je goede gedrag.

Zijn er mensen in de Gamekings community die vergelijkbare problemen hebben ervaren? Laat het ons weten. Sony heeft nog niet gereageerd op de klachten.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch